Marti, 20 septembrie, orasul Bucuresti sarbatoreste 557 de ani de la prima atestare documentara, din vremea lui Vlad Tepes, prilej cu care Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de evenimente, printre care o conferinta despre "Cum au aparut Bucurestii" si un spectacol de fictiune istorica.

Zilele Bucurestiului MMB Spectacol Timpul Palatul Sutu sept 2016Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Luni, 19 septembrie, de la ora 18:30, in holul central al Palatului Sutu va avea loc conferinta "Cum au aparut Bucurestii". Dr. Adrian Majuru va veni, in cadrul conferintei, cu o abordare moderina si originala a istoriei orasului.

Marti, 20 septembrie, la ora 10:30, muzeul gazduieste o activitate dedicata copiilor: spectacolul de teatru "Legenda lui Bucur", sustinut de Asociatia Artextract. Aflat la a doua reprezentatie la Palatul Sutu, spectacolul spune povestea ciobanului Bucur si a tinerei fete Dambovita, legata de inceputurile Bucurestiului. Initiativa face parte din strategia Muzeului Municipiului Bucuresti de a apropia copiii de institutiile de cultura pentru a forma, in generatiile urmatoare, un public cultural constient, informat si dornic de cunoastere si dezvoltare.

  • Muzeul asteapta grupuri organizate de copii sa se programeze la adresa de e-mail: horia.iova@muzeulbucurestiului.ro sau la numarul de telefon: 0372.892.980.

Totodata, marti seara, de la ora 20.30, parterul Palatului Sutu devine scena pentru spectacolul "Timpul". Proiectiile ce se vor desfasura in fata privitorilor evoca atmosfera plina de farmec a Bucurestilor de altadata; o calatorie in timp, acompaniata de forme, culori, dans si muzica live. Conceptul spectacolului graviteaza in jurul unui text de fictiune istorica, cu un fir narativ care poarta spectatorul intr-o poveste invaluita in mister si asteptare. Textul este inserat intre piesemuzicale de factura romantica, iar intriga sa converge in spectrul eternului feminin intruchipat aici de catre imaginea Irinei Sutu. Intrarea este libera.

Incepand cu evenimentele de Zilele Bucurestiului, Muzeul Municipiului Bucuresti deschide seria activitatilor de toamna. Conferintele de joi se reiau incepand din data de 22 septembrie cu prezentarea "Masina timpului 7 - Bucurestiul in anii '50", sustinuta de Cristian Radu. Spectacolul "Nocturne" la Muzeul Theodor Aman, cu Irina Movila, Mihaela Andrei si Adrian Andrei revine cu un repertoriu nou, iar "Intalnirile cu Shakespeare" din noul sezon incep pe 2 octombrie, la Casa Filipescu-Cesianu - spatiu care va gazdui, de asemenea, recitalul "Acorduri si Rime", incepand cu 1 octombrie.

Concertele de miercuri de la Palatul Sutu vor fi reluate din data de 5 octombrie, iar conferintele de astronomie din noul sezon asteapta deja publicul, in fiecare sambata, de la ora 19:00, la Palatul Sutu.