Bucuresti, al 6-lea element: maraton cultural de spectacole cu peste 100 de artisti romani
Proiectul Bucuresti, al 6-lea propune un itinerariu cultural altfel, in sase episoade. Sase destinatii culturale mai putin obisnuite, locuri aproape invizibile, ce merita atentie si emotie datorita istoriei lor uitate sau nestiute vor chema publicul sa le redescopere cu spectacole la intersectia dintre arte.
Sambata, pe 24 septembrie, de la ora 17:00, la Casa Filipescu-Cesianu, in curtea interioara, are loc spectacolul in aer liber "SALUT D'AMOUR", un concert de muzica romantica sustinut de cvartetul de coarde ESSENCE. In paralel, spectatorii vor putea descoperi lucrarile pictorului Razvan Dumitru, care va expune o serie de tablouri in care isi exploreaza pasiunea pentru grafica si geometria 3D. In apropiere de Piata Victoriei, la intersectia dintre Calea Victoriei si strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezinta amenajarea unei resedinte mai vechi, din perioada anilor 1846-1850, si este una dintre putinele resedinte aristocratice ale Bucurestilor din la Belle Epoque ramasa fidela proiectului initial.
Duminica, pe 25 septembrie, de la ora 17:00, in Tempul Coral, Maia Morgenstern va recita fragmente din scrierile lui Mihail Sebastian pe muzica cvintetului de alama TAKE FIVE. TAKE FIVE va sustine un concert special cu titlul "ORASUL CU SALCAMI", cu un repertoriu ce abordeaza muzica clasica si muzica traditionala evreiasca. Templul Coral din Bucuresti este o sinagoga a Comunitatii Evreilor din Bucuresti, fiind cel mai mare lacas de cult mozaic din oras.
Spectacolele vor continua in luna octombrie, iar accesul publicului este gratuit pe toata durata evenimentelor.
Programul complet al manifestarilor artistice din seria Bucuretsi, al 6-lea element poate fi consultat aici.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”