Cea de-a treia editie a Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din capitala, incepe pe 26 septembrie. Evenimentul se va desfasura pana pe 2 octombrie in mai multe spatii din Bucuresti, editia din acest an fiind dedicata fotografiei de strada si celei documentare.

Bucharest Photo Week 2016 Foto: Bucharest Photo Week

Pe langa expozitii si ateliere, Bucharest Photo Week mai inseamna si ocazia pentru iubitorii de fotografie de a se intalni cu unii dintre cei mai populari si talentati fotografi din Romania si din strainatate.

Majoritatea evenimentelor se vor desfasura la Gallery Cafe, F64 si Allkimik, dar si in spatii puse la dispozitie de Education Point, Clubul Taranului Roman, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" sau Sala Dalles. Gallery Cafe va fi Casa Bucharest Photo Week, locul in care participantii pot gasi si coltul de carte, dar si o serie de promotionale si informatii generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre expozitiile, atelierele si prezentarile Bucharest Photo Week.

Marti, 27 septembrie, de la ora 19.00, in sala expozitionala a magazinului F64, va alea loc expozitia de fotografie de strada On SPOTLight - grup international de fotografi. Toate imaginile pe care vizitatorii le vor vedea au fost realizate in urma unui concurs cu tema folosirii creative a luminii in fotografia de strada.

Tot marti, de la ora 19.00, la Gallery Cafe, are loc expozitia "Fotografia de nud ca arta de terapie si forma de libertate", de Cristian Crisbasan.

*O fotografie de nud este o imagine-portret, o documentare a felului in care personalitatea, emotiile si starile unei fiinte umane dau expresie anatomiei, dindu-i identitate si autenticitate, in starea de nud, intr-un anumit moment dat, intr-un context anumit.

Pentru a ajunge la acest nivel este nevoie ca mai intii spiritul si gindirea - ale fotografului, modelului si publicului - sa fie dezbrcacate de armurile prejudecatilor si tabu-ului pentru a fi puse in contextul corect al libertatii de cunoastere si expresie.

De asemenea, programul festivalului mai cuprinde evenimente inedite, cum ar fi instalatia spaniolului Garcia de Marina - "Seven Deadly Sins" (Sapte pacate mortale), in care s-a folosit de papiote de ata pentru reprezentarea oamenilor, sau expozitia de fotografie de strada pe film "Argentik III".

Festivalul Bucharest Photo Week este organizat de Asociatia "Exposure", in asociere cu ANAV (Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane) si Cristian Bassa (revista online Critical Mess).

Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.