The Dwarfs of East Agouza, un trio din Cairo ce abordeaza un stil experimental, bazat pe instrumente precum percutia nord-africana si clape, va sustine un concert in Bucuresti pe 1 octombrie, in cadrul Outernational Night. In deschidere va canta Dusintors, iar de afterparty se va ocupa Matteo Islandezu' de la Raze de Soare. Concertul este organizat de revista online de investigatie muzicala The Attic.

Afis Outernational NightFoto: The Attic Magazine

Evenimentul de pe 1 octombrie va incepe la ora 22.00 si se va desfasura clubul social Jazz Pong, din cartierul bucurestean Berceni.

The Dwarfs of East Agouza este un trio din Cairo, Egipt avandu-i componenti pe Maurice Louca, Sam Shalabi si Alan Bishop.

Trupa a fost fondata in 2012 cand cei trei locuiau in acelasi imobil din cartierul Agouza. Stilul abordat este experimental, bazat pe instrumente precum percutia nord-africana si clape provenind de la Maurice Louca, chitara de free-jazz cu influente vest-africane a lui Shalabi si elementul unificator, basul acustic cu influente europene a lui Alan Bishop.

Albumul de debut, Bes, numit dupa zeul pitic din Egiptul Antic, venerat ca aparatorul tuturor lucrurilor bune si dusmanul tuturor lucrurilor rele, incapsuleaza esenta trio-ului intr-o calatorie hipnotica si plina de neprevazut. Inca de la prima melodie cu sunet etiopian pana la ultima piesa de pe album, albumul exploreaza sunetul distinct, psihedelic al unei calatorii in Egipt.

Maurice Louca, un compozitor si muzician nascut in Cairo, este unul din cei mai captivanti artisti de pe scena muzicala alternativa din lumea araba de astazi. Inspirat de multe influente, de la psihedelic la shaabi egiptean, Louca depaseste limitele etichetarilor muzicale si culturale, afisand o traiectorie in care fragmente hipnotizante puncteaza episoadele ritmice.

In cadrul Outernational Night va mai canta si Dusintors, un duo de impovizatie format din Micleusanu Mitos la chitara electrica, efecte si percutie si Marius Lazar didgeridoo.

Noaptea va continua cu Matteo Islandezu', starul in devenire al casei de discuri Future Nuggets', membru Raze de Soare. Matteo Islandezu' aboredeaza stilul manelectro.

Biletele pentru Outernational Night pot fi cumparate online de pe eventbook.ro la pretul de 20 de lei.

  • Despre The Attic

The Attic isi propune sa devina o platforma culturala complexa de analiza, studiu, reprezentare, arhivare si diseminare a unor produse culturale muzicale specifice unor comunitati si grupuri sociale marginale sau al unor subculturi.

Desi interesul primordial este muzica, scopul The Attic este de a transcende mediul si de a investiga modul in care sunetul este modelat de contextul sociocultural specific.