Cea de-a unspresezea editie a Noptii Cercetatorilor va avea loc vineri, 30 septembrie, in 15 orase din tara si in peste 250 de orase europene. In noaptea dedicata promovarii stiintei vizitatorii vor putea interactiona cu cercetatori din numeroase domenii, vor putea participa la experimente chimice, jocuri interactive si concursuri pentru copii.

Noaptea Cercetatorilor Foto: noapteacercetatorilor.eu

Evenimentele principale vor avea loc la Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Cugir, Deva, Galati, Oradea, Piatra Neamt, Suceava, Targoviste, Tulcea si Zalau.

In Piata Universitatii din Bucuresti vor fi expuse principii din fizica, astronomie, chimie, arhitectura, geografie, biologie si geologie, cu experimente, muzica, jocuri si concursuri cu premii. Vizitatorii vor interactiona cu cercetatori din numeroase domenii si vor vedea cele mai noi inventii si rezultatele proiectelor de cercetare.

Totodata, in cadrul evenimentului din capitala, vizitatorii se vor bucura de experimente chimice educativ-distractive, observatii prin microscop, expozitii si demonstratii stiintifice, platforme microrobotice, jocuri interactive si concursuri pentru cei mici.

Programul artistic al zilei va contine un flash mob, un spectacol cu lasere si un concert prezentat de specialistii in jazz progresiv Souptrip.

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicata promovarii stiintei. Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.