In acest weekend teatrul independent va face noapte alba in mai multe spatii bucurestene, pisicile vor fi in centrul atentiei in cadrul celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Animatie Anim'est, iar trupa The Amsterdams lanseaza un nou videoclip. Daca inca nu v-ati facut o harta de iesit in oras, iata care sunt cele mai asteptate evenimente din perioada 7-9 octombrie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lansare videoclip The Amsterdams la Clubul Taranului

Dupa ce precedentul lor single, "Girl You're Frightened", s-a gasit pe coloana sonora a lung-metrajului Ilegitim, videoclipul fiind regizat de catre Adrian Sitaru, trupa de indie rock The Amsterdams revine cu un nou clip pentru piesa "The Great Fire", melodie care se gaseste pe cel de-al patrulea album al trupei The Amsterdams, "Eternity for Dummies".

Clipul va fi proiectat in premiera in cadrul unui concert pe care trupa il va sustine vineri, 7 octombrie, incepand cu ora 21:00 la Clubul Taranului din Bucuresti (str. Monetariei nr. 3).

Festivalul International de Animatie Anim'est

Vineri incepe Anim'est . Scurtmetrajul "Testoasa rosie/ La Tortue Rouge", de Michael Dudok de Wit, premiat la Cannes 2016, va deschide cea de-a 11-a editie. Cele mai recente productii de pe cinci continente, filme premiate la marile festivaluri de film, premiere nationale si mondiale, vor putea fi urmarite pe ecranele bucurestene in cadrul celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, care se va desfasura intre 7 si 16 octombrie in opt locuri din capitala. Nu vor lipsi noptile dedicate animatiilor de groaza si neconventionale, iar trupa Subcarpati va lansa un nou videoclip in cadrul festivalului. In plus, pisicile vor fi ascunse in toate sectiunile editiei din acest an, de la animatiile pentru copii, pana la cele destinate exclusiv adultilor, anunta organizatorii.

Old Grave Fest in Club Fabrica

Pe 7 si 8 octombrie, in club Fabrica in Bucuresti se desfasoara festivalul Old Grave. Trupele care vor urca pe scena din Fabrica pot fi foarte usor bagate intr-o categorie comuna si anume metal extrem si traditional scos in tara la care nu te astepti: crossover-thrash metal din Irlanda (Gama Bomb), blackened thrash metal turbat din Spania (Korgull The Exterminator), black/death metal de inspiratie australiana/canadiana din Germania (Khthoniik Cerviiks) si NWOBHM din Slovenia (Vigilance).

Spectacolul "Trei" la Teatrul Act

Sambata, 8 octombrie 2016, de la orele 19:00, teatrul Act pune in scena "Trei", un spectacol ce are la baza textul "Autoritati Portuare" de Conor McPherson. Spectacolul ii are in distributie pe Constantin Draganescu, Rares Florin Stoica si Gavril Patru. Acestia incearca sa isi raspunda o intrebare stranie: "Poti regreta ceva ce n-ai trait niciodata?".

Conor McPherson exploreaza aceasta idee in tripla ipostaza: cei trei barbati nu interactioneaza, iar legatura dintre ei se dovedeste a fi, intr-un final, neglijabila. Autorul pare mai putin interesat sa exploreze ce anume leaga in mod specific acest trio, cat sa arate ca sentimentul pierderii si al izolarii sunt universale.

Noaptea Alba a Teatrului Independent

Sambata si duminica are loc cea de-a doua editie a Noptii Albe a Teatrului Independent. Evenimentul aduca in atentia publicului noua dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii actuale precum Fata din curcubeu"" , in regia Liei Bugner, "Pam Pam", regizta de Bogdan Hutanu si Omul care manca lumea, de Alexandru Mazgareanu. Printre altele, in cadrul programului Noptii Albe a Teatrului Independent sunt incluse si un concert de poezie urbana, sustinut de Alex Stefanescu, precum si un spectacol-lectura, in regia lui Chris Simion-Mercurian: "Copilul lui Noe".Spectacolele de teatru vor fi prezentate la Godot Cafe Teatru, Teatrul de Arta, Unteatru, Teatrul LUNI "Green Hous", ANAV, Linotip, J'ai Bistro si Grivita 55.