Intre 10 si 16 octombrie in Bucuresti se desfasoara cea de-a doua editie a festivalului Creative Est, in cadrul caruia vor fi organizate conferinte, workshopuri, dezbateri publice dedicate pasionatilor de arta, moda sau tehnologie in mai multe spatii din capitala. Cel mai asteptat eveniment al festivalului va avea loc intr-o hala industriala ce nu a mai fost deschisa publicului larg.

Creative Est_Industria BumbaculuiFoto: Creative Est

O fosta hala de textile din complexul Industria Bumbacului va fi transformata in spatiu de descoperire a peste 50 de standuri de design, arta si gastronomie.

O serie de dezbateri, conferinte si ateliere vor fi organizate la Arcub Gabroveni, UNARTE si Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu".

Specialisti din Nantes, Kiev, Belgrad si Tartu si designeri, artisti si artizani locali vor lua parte la mai multe workshopuri, conferinte si dezbateri publice inedite ce se adreseaza celor care lucreaza sau isi doresc o cariera in arta, design, tehnologie, gastronomie, moda si dezvoltare urbana.

Creative Est propune si o serie de evenimente dedicate celor interesati de afaceri in domeniul gastronomiei artizanale locale, o piata care s-a dezvoltat in ultimii ani in Romania.

Biletele la workshopurile din cadrul festivalului costa 25 de lei si pot fi achizitionate prin eventbook.ro.

Conferinta centrala Creative Est 2016, denumita "A city shaped by Creative Industries" va avea loc vineri, 14 octombrie, la Arcub Gabroveni, si propune un maraton de prezentari inedite despre comunitatile de antreprenori capabili sa schimbe orasul prin proiecte de impact.

ChristineOnTheClouds, Brandusa Atena Ungureanu, Madam Mitza, Contemporia, Nerv, UNICAT, Rod Carturesti, Designer, Cresc, Berero, Woodish, Mesteshukar, Stencilit - sunt doar cateva dintre numele designerilor si artizanilor care vor expune pe 15 si 16 octombrie la Hala de la Industria Bumbacului in cadrul Market-ului Creative Est.

Ziua de duminica e dedicata familiilor si va cuprinde ateliere de caligrafie, stiinta, morarit sau antrenamente de imaginatie. In spatiu exterior, bucurestenii se vor putea bucura de Food Market cu bucatarii urbane si Farmers Market cu legume si fructe de la producatori locali.

Programul complet Creative Est Festival poate fi consultat pe creativeest.ro.