UrbanEye Film Festival: documentare despre oras, proiectii speciale, discutii, filme in competitie
Doua dintre temele festivalului prezinta perspective asupra memoriei, dar si asupra conceptului de acasa.
Printre filmele proiectate in cadrul acestor teme se numara The Destruction of Memory, in regia lui Tim Slade, care ridica o problema extrem de importanta: distrugerile culturale din timpul razboaielor si efectul pe care acestea le au asupra memorie si identitatii comunitatilor, sau A Wallnut Tree, regizat de Ammar Aziz, Pakistan, in 2015, care urmareste povestea unei familii pakistaneze dintr-o tabara de refugiati prinsa intre viitorul incert si dorinta de intoarcere acasa.
Daca in editiile trecute filmele din UrbanEye au pus accentul pe formele de locuire din orase, anul acesta una dintre teme abordeaza o alta componenta urbana importanta, dar mai putin discutata: apa.
In aceasta sectiune va fi proiectat si filmul H2Omx, care investigheaza criza apei prin care trece unul dintre cele mai mare oras din lume: Mexico City. O constanta ramane tema portrete de arhitecti, in care spectatorii vor urmari si filmul Getting Frank Gehry, care spune controversata poveste a primei cladiri pe care arhitectul Frank Gehry a ridicat-o in Australia.
Festivalul va include si Competitia UrbanEye: filme inspirate de realitatile arhitectural-urbane din Romania intra anul acesta in cursa pentru premiul UrbanEye si vor fi proiectate in festival.
UrbanEye Film Festival isi pastreaza si anul acesta componenta educationala: in programul festivalului se regasesc workshopul "Primul meu film documentar", dedicat adolescentilor.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul