"Tigrul din orasul nostru" de Gianina Carbunariu este prima productie a Teatrului "Matei Visniec" din Suceava. Avanpremiera spectacolului va avea loc joi, 8 decembrie, de la ora 19.00 iar premiera vineri, 9 decembrie, de la aceeasi ora, in prezenta autoarei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel mai nou teatru de stat din Romania "Teatrul Municipal Matei Visniec" din Suceava a ales sa lucreze pentru prima sa productie cu artisti tineri, puternici si creativi, apreciati atat de catre critica de specialitate dar si de catre public: este vorba despre regizorul Bobi Pricop, si de scenograful Adrian Damian.

Cu pasi mici dar calitativi, cu accent pe actul cultural de valoare, putem reusi in scurta vreme sa asezam Suceava pe harta teatrului romanesc si, de ce nu, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat, sa obtinem un beneficiu de imagine la nivel international, declara Carmen Veronica Steiciuc, Directorul General al Teatrului Municipal "Matei Visniec" din Suceava.

Echipa de creatie a lucrat un text al Gianinei Carbunariu, una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia romana contemporana. Textele Gianinei au fost montate nu doar in Romania, ci si in importante teatre din Europa, Royal Court Theatre din Londra sau Schaubuhne din Berlin fiind doar doua exemple.

"Povestea pe care o imagineaza Gianina Carbunariu este simpla dar are ceva din complexitatea miturilor moderne. Un animal, o evadeaza dintr-o gradina zoologica iar perliplul ei ca fiinta libera ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de citeva pasari si de citeva animale. Pornind de la aceasta aventura sinonima cu descoperirea libertatii (care se termina prost intrucit trigresa este impuscata pana la urma pe strazile orasului de fortele de ordine) Gianina Carbunariu realizeaza, cu har ludic si cu elemente de fabula filozofica, un fel de radiografie sociala a unei intregi comunitati", spune Matei Visniec despre "Tigrul din orasul nostru".

Distributia spectacolului "Tigrul din orasul nostru" de Gianina Carbunariu este formata din Catalin Mindru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc si Diana Lazar.Video & animatie: Andrei Cozlac & Alex Tilica. Muzica & sound design: Ana Teodora Popa. Light design: Cristian Simon.

Spectacolul va avea avanpremiera joi, 8 decembrie si premiera vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal "Matei Visniec" din Suceava.

Pentru reprezentatiile din 8 si 9 decembrie, pretul unui bilet este de 25 lei.