Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi si regizori tineri, revine in decembrie cu o noua piesa: O interventie, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu si Lucian Iftime in distributie. Primele doua reprezentatii vor avea loc sambata, 10 decembrie si duminica, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act.

Spectacolul O interventieFoto: Punk Pr

Traducerea textului ii apartine lui Ionut Grama. Scenografia este semnata de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afisul ii apartine lui Adi Bulboaca. Piesa este o productie a Teatrului Act. Durata: 100 de minute.

"Ce-i aia o prietenie? E treaba aia cand doi oameni se intalnesc de mai multe ori si vorbesc intre ei? E genul ala de intimitate impartita in doi? Ar trebui sa ma simt altfel daca am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai implinit? Cati prieteni am cu adevarat? Mai stiu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?", se intreaba regizorul Radu Iacoban.

"Undeva in adancul sufletului imi amintesc ca imi esti prieten pentru ca pot sa rad cu tine, pentru ca pot sa te cert, sa te injur si, cel mai important, imi esti prieten pentru ca stiu ca vei fi disponibil la orice ora din zi si din noapte, atunci cand voi avea nevoie de tine",mai noteaza regizorul.

Asta se intampla in spectacolul O interventie. Se oprezeaza pe viu si fara anestezie o relatie umana, cu toate implicatiile ei. Cu haz, cu ura, cu sfaturi, cu emotie, cu disponibilitate si, cel mai important, cu prezenta.

"Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat in realitate", spune Radu Iacoban. "Textele sale starnesc atat emotia, cat si inteligenta publicului, iar O interventie nu face exceptie. Replicile sale au zvac, incisivitate, umor si emotie. Eu, ca tanar regizor, am avut grija sa nu distrug coordonatele unei retete cu succes ateptat", adauga acesta.