In Poiana Brasov s-au deschis toate partiile, la Predeal se schiaza doar pe Clabucet, la Azuga pe partiile Cazacu Incepatori si Cazacu Baza, iar la Sinaia situatia este incerta din cauza vanrtului puternic.

HotNews.roFoto: Hotnews

O singura partie va putea fi folosita in acest weekend la Predeal, de catre iubitorii schiului, a declarat pentru Agerpres primarul orasului, Liviu Cocos.

"Partia Clabucet este amenajata in totalitate, dar 90% este zapada artificiala. Aceasta va fi deschisa la acest sfarsit de saptamana de la ora 8.30 pana la ora 22.00. Partia este prevazuta cu nocturna si va functiona si teleschiul. Telescaunul ramane in continuare oprit", a precizat edilul, potrivit sursei citate.

Grosimea stratului de zapada este de 40 de cm, partia fiind dotata cu 10 tunuri pentru producerea zapezii artificiale.

Celelalte partii din Predeal nu pot fi amenajate pentru ca nu au instalatie pentru producerea zapezii artificiale, potrivit sursei citate.

In Poiana Brasov toate partiile s-au deschis joi, cu exceptia partilor inferioare ale partiilor Lupului si Subteleferic.

La Azuga, se va schia pe partiile de schi Cazacu Incepatori, Cazacu Baza, potrivit informatiilor de pe site-ul romaniaturistica.ro.

Potrivit aceleiasi surse, la Busteni nu se schiaza, iar la Sinaia situatia este incerta din cauza vantului puternic.

La Paltinis, in complexul Arena Platos, se schiaza pe partiile Arena, Platos si Poiana Poplacii. Mai multe informatii aici.

Patru din cele opt partii ale Domeniului Sureanu, situat la 2.000 de metri altitudine in Muntii Sebesului, sunt functionale la acest sfarsit de saptamana, acceasi situatie fiind si la Arieseni, in Muntii Apuseni, la 1.400 de metri altitudine, unde sezonul de schi e in plina desfasurare, potrivit Agerpres

Potrivit monitorului Rares Tileaga, citat de Agerpres, se schiaza pe patru din cele opt partii de la Sureanu.

"In continuare, starea partiilor este buna si, pe alocuri, foarte buna, potrivita pentru orice stil de coborare. Exista aproximativ 40 centimetri de strat de zapada batatorita, prin urmare partiile despre care am pomenit sunt aproape perfect practicabile. Prezinta, pe alocuri, portiuni cu gheata si smocuri de iarba, din cauza viscolului, insa acest lucru nu constituie o problema", a mentionat Tileaga.

Din cele trei instalatii de transport pe cablu, functioneaza un teleschi si un telescaun.

Si la Arieseni, unde exista doua partii in lungime de doi kilometri, sezonul de schi este in plina desfasurare.

"Ninsorile abundente din ultimele zile si vremea geroasa au asigurat un strat mare de zapada, cu o grosime de 35-45 centimetri pe Vartop 1 si Vartop 2, facandu-le ideale pentru sporturile de iarna", a precizat Rares Tileaga, potritit sursei citate.