Cea de-a XI-a editie a festivalului Indie al producatorilor de film independenti incepe miercuri, 14 decembrie, si se va desfasura pana pe 17 decembrie la Cinemateca Eforie din Bucuresti, unde vor putea fi vizionate lungmetraje, documentare si scurtmetraje. Printre productiile aflate in competitie se afla si Doua Lozuri, Ilegitim, Blana si O noapte in Tokoriki.

HotNews.roFoto: Hotnews

Timp de patru zile cinefilii vor avea din nou ocazia sa vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere INDIE (independente) ale producatorilor de film independenti, filme de lung si scurt metraj (productii fara sprijin financiar din partea CNC), precum si o serie de scurt metraje ale Scolilor de Film.

La sectiunea lung metraj fictiune vor concura filmele: Doua Lozuri, Billion Star Hotel, Ilegitim, Usturoi si Tudo.

In competitia de documentare vor concura filmele Biserici de lemn din Romania, YouTube Bazaar, Romania: Patru Patrii, Sunetele Bucurestiului, Robotelul de Aur, Bondoc, Doar o rasuflare, Armanii, Un film mai putin vesel, mai mult trist, poetic si sfatos si Razboiul Regelui.

In cadrul sectiunii de scurt metraj independent vor rula filmele: Ma cheama Costin; Meda, Blana; 4:15 Sfarsitul Lumii ; Negruzzi 14; Ana vine acasa; De ce pe mine?; Vise de vanzare / Dreams on Sale, Wall .

In cadrul Sectiunii dedicata Scolilor de Film vor rula filmele: O noapte in Tokoriki, Te mai uiti si la om, Matei, Prajitorul de paine, What God Wants, God gets, God helps us all , Chat with Alice, Stories in tea cups .

Ajuns la editia a XI-a, IPIFF este singurul festival din tara dedicat producatorilor de film. Din 2013, festivalul si-a propus sa devina promotorul si sustinatorul productiilor INDIE, a producatorilor de film cu adevarat independenti.

Intrarea la toate proiectiile este libera.