Festivalul International de Film de Animatie Anim'est intra anul acesta in randul festivalurilor internationale ale caror filme castigatoare se inscriu automat pe lista lunga de nominalizari la premiul Oscar, votata de membrii Academiei Americane de Film.

Animest devine Oscars Qualifying Film FestivalFoto: Anim'est

Astfel, incepand cu cea de-a 12-a editie a festivalului, ce va avea loc intre 6-15 octombrie 2017, scurtmetrajul castigator al Trofeului Anim'est se va numara printre candidatii eligibili ai listei de nominalizari din categoria Cel mai bun scurtmetraj de animatie, a Premiilor Academiei Americane de Film, fiind singurul festival de film din Romania care se bucura de acest statut, alaturi de festivaluri internationale de film de renume.

La cea de-a 11-a editie a Festivalului de Film de Animatie Anim'est, ce a avut loc intre 7 si 16 octombrie 2016, castigator a fost scurtmetrajului rusesc Before Love, al regizorului Igor Kovalyov.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est, membru al retelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociatia ESTE'N'EST, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Ministerului Culturii, Uniunii Cineastilor din Romania si Institutului Cultural Roman.