Poate nu v-ati facut inca programul pentru aceasta saptamana. Mai jos gasiti cateva sugestii pentru petrecerea timpului liber in Bucuresti, singuri sau alaturi de prieteni.

Daca vreti sa incepeti anul cu niste opinii infipte, puneti mana pe cartea lui Remus Cernea, "Manifest impotriva becalizarii Romaniei": o colectie de articole si interviuri impotriva "becalizarii care ameninta valorile societatii deschise", dupa cum se afirma in descrierea cartii. Iar daca vreti sa va mai descretiti fruntile, in "Povesti corecte politic de adormit copiii" a lui James Finn Garner veti afla cum printesele sunt discriminate pentru ca trebuie sa stea acasa si sa teasa la razboi, iar Motanul Incaltat are "un discurs de lider sindical".

Pentru extravagante in domeniul vestimentar, pana pe data de 31 ianuarie expozitia "Timeea Mare - O plimbare prin Bucurestiul de altadata" prezinta schite de moda, realizate in tus alb pe carton negru si ornamentate cu praf de diamant si cristale Swarowski. Aceasta poate fi vizitata in anticariatul editurii Sigma (Str. General Berthelot nr. 38).

Cat despre filme, ca sa fim echilibrati, partea feminina este reprezentata in aceasta saptamana de "Elizabeth: The Golden Age", cu Cate Blanchett in rol principal, Geoffrey Rush si Clive Owen. Asa ca daca aveti chef de drame istorice cu tradari si povesti de dragoste, "Elisabeth" este alegerea potrivita. Tot despre povesti de dragoste este vorba si in cea de-a doua recomandare, doar ca de partea cealalta a baricadei: in Purple (Str. Selimbar, nr. 1) este seara Filmului Gay - miercuri, de la ora 21.00.

Sa nu uitam de teatru, mai ales ca in aceasta saptamana avem doua premiere. In "La Scena", joi, de la 19.30, Mirela Zeta, Andreea Gramosteanu si Florin Lazarescu alcatuiesc "Un cuplu ciudat", piesa scrisa de Neil Simon. Tot miercuri, la Notarra, "Platonov" isi are avanpremiera de la ora 19.30. Daca doriti sa vedeti o piesa dupa Cehov in care vor juca Adrian Vancica, Victoria Cocias, biletul costa 12,60 RON.

Daca boxele duduinde va gadila urechile intr-un mod placut, atunci Twice e locul potrivit. Miercuri, de la ora 21.00, Mihai si Florin de la Hi-Q intretin un "V.I.P. Party", de muzica se va ocupa DJ Star si daca (mai) vreti senzatii horror, VIP-urile vor face si un Halloween Party cu bal mascat si concursuri.

Poate toate astea v-au obosit si v-ar prinde bine o iesire cu prietenii la un pahar de vin. Dupa o saptamana de lucru, in The Blu'zz se face, joi seara, de la ora 21.00, auditie de rock, blues si jazz, numai bune pentru a pregati inceputul de weekend.