Bucuresti: Targ de produse handmade la Casa Monteoru
Pasionatii de arta, dar si cei care prefera produsele lucrate manual, sunt invitati sa descopere numeroase obiecte cu motive traditionale, picturi in ulei pe panza, bijuterii din margele sau rochii din bumbac, realizate chiar de vanzatorii de la fiecare stand.
Pe cele aproximativ zece standuri amenajate in interiorul curtii monumentului istoric, curiosii pot gasi bratari din argint sau placate cu aur alb, cu margele, cu pietre onix sau howlite, inele cu zodii din lut polimeric sau din piele, rochii cu motive nationale, posete crosetate manual sau genti pentru laptop realizate din panza de sac. De asemenea, clientii pot achizitiona si incaltaminte crosetata de diferite marimi, domnii pot cumpara butoni, iar cei mici se pot bucura de figurine din lut polimeric (un material special pentru realizat obiecte artizanale) si magneti.
Cat costa suvenirurile? Detinatoarea unui stand cu bratari si coliere de diferite tipuri a declarat pentru HotNews.ro ca "preturile variaza. Avem bratari cu modele din argint de la 15 lei, pana la 170 lei". L a standul cu genti si incaltaminte crosetata, realizatoarea a afirmat urmatoarele: "Posetele pornesc de la 50 lei, iar incaltamintea este 150 lei.".
Expozantii confectioneaza si bijuterii cu motive japoneze, cu pietre semipretioase sau din inox, pahare vopsite manual, casete pentru bijuterii din lemn sau sticla, si sunt expuse chiar si betisoare parfumate pentru camera.
Targul a fost reprogramat pentru sfarsitul acestei saptamani, dupa ce in perioada 21-23 aprilie a fost anulat din cauza conditiilor climatice nefavorabile. Standurile apartin unor artizani din Bucuresti, Craiova, Mangalia si Valcea.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”