Momente teatrale inedite cu marionete uriase, parade, vals, step si muzica lautareasca vor fi prezentate, pe 30 aprilie si 1 mai, in deschiderea stagiunii estivale a Teatrului Masca, anunta Agerpres. Evenimentele, organizate de Primaria Municipiului Bucuresti si Teatrul Masca, vor avea loc in Parcul Herastrau - Roata Mare, incepand cu ora 17:00.

Accesul publicului la evenimente este liber.

Stagiunea estivala va fi deschisa cu "Parizianca", un spectacol de strada de tip parada, in care actorii, imbracati in marionete uriase, se plimba, danseaza vals, bat step si interactioneaza cu trecatorii. Sase marionete vor invita publicul la o plimbare in timp pe acorduri de acordeon.

Evenimentele vor continua, pe 30 aprilie, de la ora 18,30, cu spectacolul "Matelotii", un potpuriu de muzica lautareasca si de petrecere, cu cantece din repertoriul unor mari interpreti - Zavaidoc, Maria Tanase, Romica Puceanu, Ileana Sararoiu, Ioana Radu - sau al unor cunoscute formatii - Taraful de la Varbilau, Taraful Haiducilor. ''Muzica lautareasca veche si noua, muzica de petrecere, muzica de fanfara, dans tematic, catalige, marionete triple - totul in interpretarea actorilor Teatrului Masca'', se arata in comunicat.

"Stagiunea estivala debuteaza cu doua spectacole de strada de exceptie; o explozie de bucurie si voie buna, umor, muzica si teatru! 'Parizianca' aduce cu ea atmosfera boema a celebrelor cartiere pariziene. 'Matelotii' in schimb vor ilustra sectiunea 'balet' cu un dans tematic despre munca si seriozitatea ei intr-o popota militara. Veti dansa, veti canta si veti admira energia debordanta a unor fiinte care vor readuce la viata copilul ascuns in fiecare dintre noi'', a declarat Mihai Malaimare, fondatorul Teatrului Masca.

In cea de-a doua zi, bucurestenii vor putea urmari, incepand cu ora 18,30, "Arca lui Lenin", "un spectacol despre lumea comunismului in perioada stalinista, o lume recreata pe scena din imaginile unor statui celebre care au facut gloria proletcultismului, filozofala, culturala si morala a acelor vremi", potrivit site-ului Teatrului Masca.