Festivalul "Strada Armeneasca", ajuns la a patra editie, va incepe vineri si se va desfasura pana duminica, participantii urmand sa aiba parte de trei zile de dans si cantec, precum si ocazia de a cunoaste o parte din cultura armeana, relateaza Agerpres.

Pe scena festivalului vor urca nume cunoscute, precum Nicu Alifantis acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian, alaturi de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Band, Mahala Rai Banda, dar si ansambluri precum cele de dansuri armenesti Vartavar si Hayakaghak si cel de dansuri grecesti Kymata.

Vor avea loc ateliere de dans, de caligrafie armeana si de creatie, insa participantii se vor putea bucura si de acte de magie stradala, de piese de teatru si activitati recreative. Nu vor lipsi nici strada de carte si nici "deja faimoasa" bataie cu apa, o traditie veche armeneasca.

Asociatia Cultour au pregatit un tur ghidat prin fosta mahala armeneasca", arata organizatorii. Noutatile acestui an sunt cele doua expozitii: "Armenia prin ochii lui Karapet si Hrair" (expozitie foto) si "Ayp, Pen, Kim!" (expozitie dedicata alfabetului si scolii armene).