Proiectii pe cladiri medievale si peste 100 de artisti invitati multe locuri de referinta din Brasov, unele dintre acestea fiind accesibile vizitatorilor doar pe durata festivalului. Astfel, pe parcursul celor patru zile de festival vor fi proiectii pe zidurile mai multor cladiri medievale, iar Cinematograful Popular va fi redeschis - pentru prima data in ultimii 20 de ani - pentru o instalatie dedicata luminii de cinema.

HotNews.roFoto: Hotnews

100 de artisti romani si straini vin la cea de-a treia editie Amural, anunta organizatorii.

Cele mai multe proiectii vizuale profesioniste si simultane din tara

Coloana vertebrala a festivalului o reprezinta video-mapping-ul - 12 video-proiectii la scara mare si inca 10 la scara umana vor transforma in timpul celor 4 nopti fatade ale unor cladiri medievale si ecrane special create. Printre artistii care isi vor prezenta compozitiile sunt Pola Puk (Cehia), Juladi (Germania), Cote (unul dintre cei mai buni artisti video din Romania) si alti peste 10 artisti si colectivuri de video-mapping.

Unde se petrece?

Turnul Alb si Turnul Negru se deschid doar la Amural pentru a gazdui expozitia de fotografie - anul acesta ea este dedicata femeilor fotograf, cu Paula Markert din Germania ca invitata speciala - si expozitia de design realizata de Firestarter.

In plus, Cinematograful Popular va fi redeschis - pentru prima data in peste douazeci de ani, acesta va fi redeschis - pentru o instalatie dedicata luminii de cinema.

Ce se petrece la Amural 3?

Dome, artistul german care a pictat ziduri din cele mai mari orase ale lumii, isi va lasa amprenta pe peretii podului format de drumul Poienii - unde va fi amenajata o scena, Secret Stage, de unde se va auzi muzica atunci cand scena principala va fi inchisa.

Spectacolul de teatru multimedia iHamlet al asociatiei Punctart din Bucuresti va deschide festivalul, la Centrul Cultural Reduta, cu un eseu audiovizual despre inadaptare si refuzul de a se conforma realitatii, dar si despre conflictul dintre generatii.

Concertele de la Turnul Negru / Tower Stage vor fi insotite de proiectii video. La turn se va auzi muzica unor artisti tot mai renumiti ai zonei electronice: Marcus Henriksson (a.k.a Minilogue, Suedia), precum si Nathan Fake si Alex Smoke (Marea Britanie), care participa cu seturi audio-video speciale.

Lor li se adauga Danaga (o interventie speciala cu ocazia celor 3 ani de Amural, cu 3 seturi muzicale la cele 3 scene), YVAT (cu proiectii video 3D), Ada Kaleh si multi altii.

Programul complet al festivalului il gasiti aici.