De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, Ethan Hawke este invitatul special al primei editii American Independent Film Festival, care are loc intre 15 si 21 septembrie 2017, la Cinema PRO si Cinemateca Eforie din Bucuresti. Actorul va dialoga cu publicul din capitala, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiectiei speciale a filmului Before the Devil Knows You're Dead, in regia lui Sydney Lumet, in care joaca alaturi de Philip Seymour Hoffman.

Ethan HawkeFoto: Pinterest

Prima editie American Independent Film Festival include proiectii de film, discutii cu invitati speciali si sectiunea Focus Ethan Hawke. In cadrul acestei sectiuni, cinefilii vor avea ocazia sa vizioneze in premiera in Romania cele mai recente filme din portofoliul actorului - "Maudie", deAisling Walsh), o poveste de dragoste disfunctionala bazata pe fapte reale, in care Hawke joaca alaturi de Sally Hawkins, si "Born to Be Blue", de Robert Budreau, o drama biografica despre celebrul trompetist Chet Baker.

Sectiunea va fi completata de celebrele "Boyhood", de Richard Linklater - Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau "Before Midnight", in regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor impreuna cu Ethan Hawke.

"Before the Devil Knows You're Dead", regizat de Sidney Lumet, va inchide festivalul pe 21 septembrie, la Cinema PRO, in prezenta actorului.

Ethan Hawke este un artist a carui cariera multidisciplinara - actor, realizator, scenarist si scriitor - se intinde pe parcursul a peste 30 de ani.

Programul proiectiilor si noutatile despre filmele si evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul festivalului.