Targul de Sf. Dumitru de la Muzeul Satului, intre 26 octombrie – 29 octombrie
Evenimentul are ca scop atat refacerea atmosferei vechilor targuri care aveau loc in preajma marilor sarbatori religioase, cat si promovarea artei traditionale romanesti. Vizitatorii vor avea ocazia sa admire arta mesterilor populari care dau viata lutului, lemnului, ce presupune tehnica incondeierii oualelor sau realizarea de masti pentru apropiatele sarbatorule de iarna.
Totodata, cei interesati pot participa la atelierele de creatie deschise cu aceasta ocazie: olarit, tesut, opincarit, pictura de icoane pe sticla, podoabe populare, s. a.
Tot in cadrul targului, cu ocazia Centenarului formarii statului national unitar roman, va fi lansat volumul "Familia taraneasca in Romania. Un secol de fotografie" in prezenta acad. Sabina Ispas si a dr. Ion Ghinoiu. In programul targului de Sf. Dumitru vor mai fi prezentate piese de teatru, expozitii de fotografie, spectacole de dansuri si cantece romanesti dar si din folclorul minoritatilor etnice.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”