Cea de-a patra editie a UrbanEye Film Festival se desfasoara intre 1 si 5 noiembrie, in Bucuresti. Astfel, timp de cinci zile bucurestenii vor putea viziona 27 de filme, cuprinse in 7 sectiuni, ce abordeaza probleme si subiecte actuale, despre mediul construit si societatea in care traim.

HotNews.roFoto: Hotnews

Festivalul ridica intrebari si invita la reflectie despre situatia migrantilor si refugiatilor, in sectiunea Refugii. Filmul din deschiderea festivalului, "Taste of Cement", face parte din aceasta sectiune, urmarind muncitorii sirieni ce lucreaza pe santierele din Beirut.

Anul acesta, teme relevante pentru agenda publica globala, de la gentrificarea zonelor urbane si nevoia locuintelor sociale pana la reconfigurarile urbanistice, sunt atinse in sectiunea Lupta pentru spatiu.

Dreptul la locuire si spatiu public si nevoia oraselor construite pentru cetateni, sunt problematici chestionate in filmele Dispossession: The Great Social Housing Swindle, Citizen Jane: Battle for the City si Istanbul Echoes.

Festivalul propune la cea de-a patra editie si sectiunea Utopii culturale, despre proiecte ambitioase, capodopere sau excentricitati arhitecturale menite sa gazduiasca cultura. A

In cadrul competitiei sunt selectate sase filme care vorbesc despre realitatile din Romania. Anul acesta, juriul care va desemna premiul este format din Vlad Petri (regizor), Catalin Olaru (critic de film) si Stefan Ghenciulescu (arhitect).

UrbanEye Film Festival Teaser 2017 from UrbanEye on Vimeo.