De cand incepe perioada asa-ziselor reduceri, toata lumea incearca, dupa posibilitati, sa-si reinnoiasca garderoba. Desi isi cumpara haine pe care le mai poarta de cateva ori, pana se schimba anotimpul, toata lumea este in cautare de chilipiruri. Asa se face ca dupa ce isi rup picioarele prin magazine, foarte multi ajung acasa cu lucruri care nu numai ca nu le sunt necesare, dar care nici nu le vin bine. Expertii in materie au cateva recomandari pentru cei care vor sa economiseasca bani si sa nu-si piarda prea mult timp la cumparaturi.

1. Este bine sa va faceti un plan inainte sa plecati de acasa. Aruncati-va o privire in sifonier si ganditi-va bine ce va trebuie. Este pacat sa dati banii pe haine care nu va sunt de folos si pe care le veti imbraca, in cel mai fericit caz, peste cativa ani.

2. Stabiliti-va un buget. Stiind ca aveti doar o anumita suma la dispozitie, veti fi mai selectivi.

3. La cumparaturi se merge de dimineata. Pentru ocazii speciale, cu doua saptamani inainte, pentru a nu intra in criza ca nu gasiti ceea ce aveti nevoie.

4. Imbracati-va de mers la cumparaturi, adica cu haine care se imbraca si de dezbraca repede.

5. Mergeti la cumparaturi singuri. Daca este intr-adevar nevoie de o a doua opinie, este bine sa va intoarceti mai tarziu cu un prieten si sa-i cereti parerea.

6. Nu va lasati tentati de ideea ca acele haine sunt la promotie. Exista pericolul sa va cheltuiti toti banii pe lucruri care nu va sunt de folos.

7. ajutorul unei vanzatoare. Veti fi surprinsi cat timp veti economisi daca ii spuneti ce anume cautati.

8. Probati hainele inainte de a le cumpara. Mergeti, asezati-va. Va miscati usor? Se incheie fermoarul? Nu luati niciodata ceva ce nu va vine bine, in speranta ca o sa mai slabiti.

9. Uitati-va bine in oglinda inainte de a cumpara ceva. Incercati sa fiti sinceri in privinta hainei pe care o cumparati. Daca nu va vine bine, nu o luati doar pentru ca ati gasit-o la reducere si visati la ea demult.

10. Interesati-va daca mai puteti returna haina in cazul in care va razganditi. Daca stiti ca sunteti o persoana care se razgandeste usor, ar fi bine sa nu cumparati decat daca o puteti da inapoi.

Sursa: about.com