Prestigiosul cvartet de coarde american va fi prezent la Bucureşti pe data de 11 mai 2008, la Studioul de Concerte “Mihail Jora” al Radiodifuziunii Române, într-un concert produs de Fundaţia Phoenix.

De peste 30 de ani, Kronos Quartet – David Harrington (vioară), John Sherba (vioară), Hank Dutt (violă) şi Jeffrey Zeigler (violoncel) – îşi urmează propria viziune, combinînd spiritul inovator cu extinderea continuă a orizonturilor formatului de cvartet de coarde.

De-a lungul carierei lor, Kronos Quartet au avut multe colaborari cu “părintele minimalismului” Terry Riley, Philip Glass, Steve Reich, Taraf de Haïdouks, Sigur Rós, Nine Inch Nails sau Tom Waits.

Kronos Quartet au apărut live alături de Björk, Tom Waits sau David Bowie si au contribuit la albumele unor trupe sau muzicieni ca Faith No More, Dave Matthews sau Nelly Furtado.

O parte dintre melodiile cvartetului se regasesc in coloanele sonore ale filmelor "Requiem For A Dream”, „The Fountain”, „Heat”si „21 Grams”.

Kronos Quartet petrec 5 luni pe an în turneu – în săli clasice de concerte, cluburi sau festivaluri din întreaga lume, printre care se remarcă: festivalurile WOMAD, Ars Electronica, Donaufest, sălile Carnegie Hall din New York sau Barbican din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Sala de Concerte din Shanghai sau Opera din Sydney.

Urmariti una dintre melodiile Kronos Quartet, "Four for tango"