Daca vreti sa luati o vacanta si nu sunteti amatori de schi, puteti opta pentru o croaziera in zone exotice. Desi nu sunt foarte ieftine, cei care au experimentat astfel de vacante, spun ca merita fiecare banut. Cu argumente aduc agentiile de turism din strainatate pentru a-si convinge clientii sa aleaga croazierele, aflati din articol.

1. Indiferent de cate locuri vizitati, pe tot parcursul croazierei, despachetati o singura data: cand urcati la bord. Va luati in primire camera, invatati cum stau lucrurile si, din acel moment, nu faceti decat sa va bucurati de vacanta. Nu trebuie, de fiecare data cand ajungeti intr-un port, sa impachetati, despachetati, urmand ca mai apoi sa impachetati din nou.

2. Daca va place sa va etalati toaletele, croaziera este cat se poate de potrivita pentru dumneavoastra. De la inceput avei ocazia sa optati pentru o cina formala, la care sa va etalati fractul sau rochiile pe care nu le scoateti cu lunile din sifonier. Va veti simti ca un star de cinema. Cei care nu-si doresc acest lucru nu trebuie sa dispere. Pot opta pentru bufeturi sau restaurante cu preparate specifice diverselor tari, unde nu trebuie sa se imbrace elegant.

3. Pentru ca sunteti atatea zile pe vas, va veti imprieteni repede cu ceilalti pasageri. Multe dintre prietenii au sanse mari sa dureze in timp.

4. Daca va plac jocurile de noroc, ati vazut probabil in filme ca vasele de croaziera va ofera un asemenea prilej. Cei mai curajosi isi pot incerca norocul la ruleta, iar cei mai timizi la aparatele mecanice.

5. De obicei, atunci cand calatoriti pe uscat, va faceti griji daca ati ales cele mai bune rute sau chiar va stresati ca s-ar putea sa va rataciti. Pe un astfel de vas insa, nu aveti de ce sa va faceti griji. Totul este bine organizat. Veti vizita locuri exotice si, in plus, veti fi ghidat pas cu pas.

6. Va distrati foarte bine. Pe un vas de croaziera nu aveti ocazia sa va plictisiti. Puteti alege intre anumite jocuri, cursuri sau petreceri la piscina.

7. In acelasi timp, puteti avea parte si de relaxare. Intotdeauna sunt sezlonguri pe punte, fotolii amplasate intr-un coltisor, pe hol, sau diverse alte locuri, unde sa va puteti odihni, sa va bucurati de soare sau sa va relaxati citind o carte.

8. Va mentineti in forma. Daca vreti, va puteti plimba, merge la sala sau inota. Daca va faceti un program de antrenament, va veti intoarce acasa mai in forma decat inainte sa plecat in vacanta.

9. Sunt nemaipomenite pentru a-ti petrece vacanta cu familia. Cele mai multe ofera programe pentru copiii si tineri. Parintii au astfel un pic de timp liber, in care nu trebuie sa stea cu grija copiilor. Unele vase ofera si servicii de babysitting.

10. Pentru multi conteaza serviciile. Angajatii de pe vasele de croaziera sunt instruiti sa tina cont de doleantele clientilor. De exemplu, persoana care se ocupa de camera dumneavoastra are datoria sa va respecte dorinta, in cazul in care ii solicitati ceva.

Sursa: bellaonline.com