Reunind o pleiada de celebritati (actori, cantareti, umoristi, sportivi), « Asterix la Jocurile Olimpice » se anunta unul din succesele europene ale lui 2008. Imbinand umorul cu efectele speciale, aceasta epopee ii poarta pe spectatori pe urmele celebrei benzi desenate, pe fundalul ironiei specific galeze si al spiritului sportiv. In Romania, filmul va avea premiera saptamana viitoare, pe 1 februarie.

Actiunea ne propune o calatorie in timp, in Grecia Antica. In timp ce se afla la vanatoare, Asterix si Obelix, interpretati de genialii Clovis Cornillac si Gerard Depardieu se intalnesc cu un soldat roman care se pregateste pentru Jocurile Olimpice. Desigur ajutati de potiunea magica cei doi il umilesc pe roman la toate sporturile olimpice si decid sa plece in Grecia si sa participe la Olimpiada.

Povestea are si o latura romantica, povestea de dragoste dintre Alafolix, Stephane Rousseau si printesa Irina, Vanessa Hessler. Cei doi galezi trebuie sa castige jocurile pentru ca Alafolix sa cucereasca mana femeii pe care o iubeste. Actiunea capata si mai mult suspans cand cei doi galezi afla ca potiunea magica este interzisa de regulamentul Jocurilor Olimpice.

Geniul lui Langmann iese in evidenta tocmai prin inserarea in film, prin metafore, a subiectelor care framanta Jocurile Olimpice acum. Astfel, interzicerea potiunii magice e o directa referire la problema folosirii steroizilor in sport, se sustine intr-un comunicat.

Pentru a sustine lansarea in cinematografele din Romania in 1 februarie 2008 a filmului Orange se asociaza cu La Petite Reine, Pathé Renn Production, Les Editions Albert René si distribuitorul roman de film Ro Image.

Prin acest nou parteneriat Orange se asociaza cu cea de-a saptea arta oferind spectatorilor continut suplimentar fata de film, creat impreuna cu producatorul si Les Editions Albert René.

Pentru ca iubitorii filmului sa descopere noile aventuri ale celui mai cunoscut galez de pe planeta, Orange propune continut in avanpremiera legat de film si universul acestuia, disponibil pe www.orange.ro si in portalul wap Orange World : trailerul filmului, interviuri cu actorii si echipa de realizare a filmului, secvente de making of, informatii despre actori si personaje, imagini din film, precum si jocul oficial al filmului pe mobil.