Pompierii constănţeni au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei în cluburi, discoteci sau restaurante de pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai, printre neregulile găsite fiind instalaţii electrice defecte, probleme de ordin organizatoric sau neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, scrie news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, în perioada 27 aprilie - 1 mai, pompierii au făcut controale în 16 cluburi, discoteci şi restaurante şi în trei zone amenajate pentru festivaluri sau concerte.

“Principalele nereguli au constat în instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreţinerea instalaţiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu”, spun reprezentanţii ISU Dobrogea.

În urma verificărilor, echipele de control au aplicat 83 de sancţiuni, dintre care 61 de avertismente şi 22 de amenzi, în valoare totală de 110.000 de lei.