Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, deschide în weekendul 12-13 mai, în Parcul Carol I (Intrarea – Piața Libertății), stagiunea estivală de teatru cu un program special, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Intitulat „România dodoloață”, programul este susținut de Teatrul Ion Creangă pe durata stagiunii estivale (mai – septembrie) în mai multe parcuri din Capitală, publicul fiind invitat să se bucure de activități care abordează noțiuni și teme istorice într-o manieră interactivă: spectacolul de teatru omonim, pus în scenă de Radu Gabriel, dar și ateliere susținute de istorici și artiști plastici.

CentenarFoto: webPR.ro

Un moment istoric transpus într-un spațiu familiar copiilor – parcul, sala de festivități, sala de sport sau chiar curtea școlii – aceasta este provocarea pe care o lansează spectacolul „România dodoloață”. Oricare dintre aceste spații neconvenționale poate fi următoarea scenă pe care actorii Teatrului Ion Creangă vor aduce la viață povestea Marii Uniri, vorbind despre libertate, egalitate și democrație, despre pace și război, despre lupta pentru valorile naționale, fără a deveni o lecție de istorie.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Paul Cimpoieru, care semnează și mișcarea scenică, Silviu Man/George Dumitrescu, Ionel Barac, Silviu Oltean, Beatrice Rubică, Dana Paraschiv, Daniela Niculae, Veronica Stoian, Alexandru Mustaţă, Oleg Apostol, Ștefan Pavel, Maria Radu, Ana Odagiu și Monica Odagiu.

Program – Parcul Carol I

Sâmbătă, 12 mai

11:00 – 11:30, Spectacolul „România dodoloață”;

11:30 – 13:00, Atelierul practic „Steagul României” și Atelierul teoretic „Cartierul meu, orașul meu, țara mea”

___

18:00 – 18:30, Spectacolul „România dodoloață”;

18:30 – 20:00, Atelierul practic „Steagul României” și Atelierul teoretic „Cartierul meu, orașul meu, țara mea”

Duminică, 13 mai

11:00 – 11:30, Spectacolul „România dodoloață”;

11:30 – 13:00, Atelierul practic „Steagul României”.

Programul „România dodoloață” a fost inaugurat în luna noiembrie 2017, peste 5000 de elevi din școlile din București luând parte în cele 5 luni de zile de la lansare la reprezentațiile și atelierele prevăzute în cadrul acestuia.

Activitățile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani. Accesul este gratuit.