Banksy a revendicat pe reţelele de socializare creaţiile aparţinând curentului street art realizate recent la Paris, inclusiv o schiţă ce a fost creată într-o parcare a Centrului Pompidou, după apariţia mai multor desene pe zidurile unor clădiri din capitala franceză, informează AFP.

BanskyFoto: YouTube

Renumitul artist stradal britanic, a cărui identitate nu este cunoscută, a făcut trimitere la evenimentele din mai 1968, ce au reprezentat cea mai amplă mişcare socială din secolul al XX-lea în Franţa, în unul dintre mesajele publicate pe contul lui de Instagram marţi seară, potrivit Agerpres.

Prima lucrare de Banksy, la Paris, a fost reperată cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaților.

În apropiere de Porte de la Chapelle, apare pe un zid o fetită care desenează o svastică. În al 19-lea district, pe bulevardul Flandra, artistul îl reproduce pe Napoleon trecând Alpii , o pictură de Jacques-Louis David în 1801. Această pictura îl înfățișează pe Napoleon încurcat în mantia lui, care îl face să semene cu o femeie...

În al 5-lea district, o altă pictură prezintă un om cu un fierăstrău la spate care dă un os unui câine căruia tocmai i-a fost tăiat un picior.

Alte picturi cu șobolani, care poartă semnătura lui, au fost reperate pe străzile din Franța. Alte opere importante sunt cele pictate în momentul în care Paris și Roma s-au unit în jurul migrantilor și în care liderii a 16 state membre ale UE participă la un mini summit improvizat și "informal" la Bruxelles.

La sfârșitul anului 2015, Banksy a făcut patru lucrări în sprijinul migrantilor din “jungle” Calais, printe care un portret al lui Steve Jobs.