Sambata, 02 februarie, incepand cu orele 20.00, trupa germana Äl Jawala isi va lansa ultimul album, "Lost in manele". Concertul va avea loc in Fabrica (Str. 11 iunie, nr.50).

"Lost in Manele" este cel de-al doilea album al formatiei originare din Freiburg. Noul material prezinta cinci muzicieni care pledeaza pentru responsabilitate si respect fata de traditie. Astfel, nu intamplator, in repertoriul Äl Jawala se gasesc cantece ca Microbuzele, Stufstock, Bate vantul frunzele si piesa ce da titlul noului album, Lost in Manele.

Piesele descriu experientele acestor muzicieni in spatiul romanesc, trupa germana cantand live in cadrul festivalurilor Stufstock Vama Veche (2005 si 2006) si Plai - Timisoara (2007).

"Cinci muzicieni s-au lasat pierduti cu buna stiinta in jungla saxofoanelor, a percutiei cu nerv si sensibilitate sau a bassului cu iz de Mediterana; pierduti pentru a duce la bun sfarsit acest album", spune Mani Gutau, producatorul trupei.

Numele Äl Jawala este de provenienta araba si se refera la toate tipurile de popoare nomade. Trupa, care a castigat anul trecut premiul World Music pentru cea mai buna trupa din Germania, se doreste un ambasador al muzicii fara frontiere.