Ai chef de o carte noua? Pe langa asta, ti-ar prinde bine sa stai la un pahar de vorba cu alti pasionati de lectura, discutand ultimele aparitii sau cartea preferata? Miscarea "Schimb de carti" ii pune fata in fata pe bloggeri, in cadrul intalnirilor din intreaga tara.

Carti date la schimb si discutii tematice vor avea loc si in aceasta duminica, de la ora 15, in mai multe orase:

- Bucuresti (clubul Lucky 13, str. Selari 9-11)

- Iasi (No. 8 Caffe, str. Th. Burada 8)

-Timisoara (Old Boy’s Pub, str. 1 Decembrie 1918, nr. 27)

-Tirgu-Mures (Cafeneaua Literară a Teatrului 74, Bastionul Măcelarilor)

-Buzau (Bel Ami)

-Brasov (Cafe La Fifi, str. Paul Richter)

-Constanta (clubul In Vama, la Capitol)

-Oradea (Joy Club, str Libertăţii 12)

"Schimb de carti" a pornit la initiativa unor bloggeri si consta in intalniri lunare, concomitente in mai multe orase. Vizitatorul aduce de acasa o carte, pe care este dispus sa o integreze intr-un circuit: da o carte si ia alta la schimb, pe care o restituie la urmatoarea intalnire.

Aceasta nu este insa o conditie obligatorie. Oricine poate veni, sustine site-ul miscarii.

S-au organizat deja noua astfel de intalniri, la care intrarea este libera. Conform site-ul schimbdecarti.ro, publicul este din ce in ce mai numeros, in ciuda promovarii strict online:

"Conversatiile devin, de la editie la editie, din ce in ce mai animate; fiecare e liber sa intre in discutii sau doar sa stea si sa asculte, dupa cum ii place. Oricine poate participa la aceste intalniri si e important de inteles ca nu e vorba de un cerc inchis in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea", se afirma pe site.

Pe 3 februarie, "Schimb de carti" va fi la a zecea editie in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Tirgu-Mures, iar in Buzau, Brasov, Constanta, Oradea bloggerii se vor intalni pentru prima oara.