Joi, de Ziua Mondială a Animalelor, zeci de copii vor celebra această zi alături de câinii de terapie ai Animal Society/Four Paws, într-un eveniment organizat la Școala 198 din Capitală. Cei peste 150 de copii, cu vârste între 8 și 10 ani, vor participa la diferite activități distractive, precum și la discuții educative despre animale.

Copiii interactioneaza cu cainii de terapieFoto: Animal Society

Evenimentul se va desfășura joi, 4 octombrie, de la ora 10.00, la Școala Gimnazială nr. 198 (str. Apusului nr. 71-73, București).

Copiii vor lua parte la numeroase activități distractive și creative, inclusiv personalizarea (prin pictură sau desen) a 15 cuști pentru pisici. Cele mai bune creații vor fi premiate.

Cuștile vor fi ulterior folosite în campania de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân organizată de Animal Society/Four Paws pe raza municipiului București, începând cu 10 octombrie (detalii în fotografia de mai jos).

De asemenea, cei mici vor participa la discuții educative despre animale (interacțiunea corectă om-animal, drepturile și protecția animalelor etc.) ținute de membrii echipei noastre.

„Educația în ceea ce privește un comportament responsabil și adecvat față de animale trebuie să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă. Ce ne propunem noi este să îi facem pe copii să înțeleagă că animalele trebuie tratate ca egali, că și ele simt frică și durere, că și ele au sentimente și trebuie tratate ca atare”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Despre Animal Society și Four Paws

Animal Society și Four Paws sunt două organizații partenere care activează de peste 20 de ani în domeniul protecției și salvării animalelor. Principalele lor proiecte sunt reprezentate de terapia cu câini foști maidanezi (beneficiarii fiind copii cu nevoi speciale și bătrâni instituționalizați) și de sterilizarea câinilor și pisicilor cu și fără stăpân, din România și de peste hotare.

„Misiunea noastră este să facem din România o țară în care animalele sunt tratate cu mai mult respect și mai multă grijă, motiv pentru care echipa noastră include un psiholog specializat în interacțiunea om-animal”, spun cele două organizații.

Marius Manole va plimba câinii paraplegici de la Adăpostul Speranța

Tot joi, de la ora 14.00, reprezentanții Adăpostului de Câini Speranța și actorul Marius Manole vă dau întâlnire în Parcul Izvor (intrarea dinspre Bd. Libertății) din Capitală, pentru a-i plimba împreună pe câinii cu două picioare și două roți de la Speranța.

„Sărbătorim astfel Ziua Internațională a Animalelor, dar și aniversarea lui Marius Manole, care, cu această ocazie, a anunțat că-și donează ziua de naștere câinilor din adăpost. Cei care doresc să doneze pentru reconstrucția unui tronson al adăpostului o pot face pe pagina de donații a lui Marius”, se precizează într-un comunicat remis de Fundația Adăpostul Speranța.

„Pentru că este și un vechi și inimos susținător al drepturilor animalelor, Marius Manole și-a făcut timp, între două repetiții și un spectacol, să-și petreacă o bună parte din ziua de joi alături de Tinu, Mica și Flori, trei dintre câinii paraplegici ai Adăpostului Speranța. Cei trei nu vor fi doar reprezentanții celorlalți câini cu dizabilități ai noștri, ci „vocile” tuturor celor peste 600 de câini găzduiți în prezent de Adăpostul Speranța. Joi vom avea ocazia să ne jucăm și să alergăm alături de cei trei și de roțile lor. Vom putea vorbi despre problemele animalelor din adăposturi și despre eforturile depuse pentru a le oferi toate condițiile necesare unei vieți bune, departe de pericolele străzii”, mai transmis cei de la Adăpostul Speranța.