O serie de evenimente speciale au loc în cadrul Dracula Film Festival, evenimente care completează cele 4 secțiuni competiționale ale festivalului (competiția de lungmetraj, scurtmetraj internațional, scurtmetraj românesc și Dracula Digital).

Zombie WalkFoto: Dracula Film Festival

Sergio Stivaletti (n. Roma, 15 martie 1957) este un “effettista”, creator de efecte speciale italian, regizor și scenarist. De peste 30 de ani a creat personaje, creaturi și monștri pentru cinema, televiziune și teatru, colaborând cu câțiva dintre cei mai mari regizori italieni precum Dario Argento, Roberto Benigni sau Gabriele Salvatores.

În cadrul ceremoniei de închidere de duminică seara, 21 octombrie, Sergio Stivaletti va primi ordinul Cavaler Dracula, distincția onorifică a festivalului, tradiție începută ediția trecută cu trofeul înmânat lui Armand Assante.

Vineri, 19 octombrie, se va proiecta filmul său „Wax mask, MDC – Maschera di cera”, 1987, cu Robert Hossein, apoi va urma un Masterclass în care maestro Stivaletti va povesti din secretele meseriei și alte lucruri fanstastice.

Ziua Dracula prezentată de Viasat History va trece prin atenția cinefililor brașoveni 3 producții cinematografice clasice, care îl au în centrul atenției pe crâncenul vampir transilvănean, în 3 ipostaze total diferite: un Dracula iubăreț, protector și animat, în ”Hotel Translvania 2”, un conte al întunericului crud interpretat genial de Gary Oldman în ”Bram Stoker’s Dracula”, film regizat și produs de Francis Ford Coppola, și o producție care spune povestea lui Vlad Țepeș explorând evenimentele tragice ce au dus la transformarea sa în „cel mai faimos vampir din toate timpurile” în ”Dracula Untold”. Ziua Dracula aduce în atenția publicului cinefil și conferința Dracula: Mit sau Realitate, prezentată de profesorul universitar Caius Dobrescu. Workshopul își propune să investigheze relația dintre diferitele perspective asupra complexului Vlad Țepeș / Dracula. Se poate media între romantismul naționalist și goticul internațional? Există un mod rezonabil, și totuși pasionant, de a re-construi brandul Vampirului?

Ziua Dracula are loc sâmbătă, 20 octombrie, la Cinemateca Patria din Brașov, iar intrarea este liberă. Ziua Filmului Fantastic Românesc prezintă 4 filme fantastice românești, de la “Un pas spre lună”, regizat de Ion Popescu Gopo, la „141 A.D. Misiune în Dacia”, „Pentru România” și „Experiment București”.

Ziua Filmului Fantastic Românesc are loc duminică 21 octombrie, la Cinemateca Patria din Brașov, iar intrarea este liberă.

Parada Zombie (Zombie Walk) va aduce în centrul brașovului „morții vii” care vor mărșălui pe principalele străzi pietonale din oraș. Sâmbătă seara, pe 20 octombrie, pregătiți-vă să fiți asaltați de oameni induși în stări catatonice, asemănătoare morții. Oameni ce vin, la strigătul lui Dracula, din mijlocul pământului. Cine va îndrăzni oare să se alăture paradei Zombie Walk?

În premieră, Studioul de Realitate Virtuală – Virtuality se alătură Dracula Film Festival. Între 17 si 21 Octombrie, la Centrul Cultural Reduta te așteaptă experiențe horror total imersive ce îți vor provoca toate simțurile. Crezi ca esti pregatit pentru cele mai înfricoșătoare momente? Descoperă adevărata realitate virtuală la Dracula Film Festival!

Dracula Film Festival debutează miercuri, 17 octombrie, cu proiecția în avanpemieră națională, ”Halloween” (SUA, 2018).

Programul integral și descrierea evenimentelor Dracula Film Festival sunt disponibile pewww.draculafilm.ro

FB:www.facebook.com/DraculaFilmFestival