Când este momentul să avem un câine? Cum îl alegem și cât costă un curs de dresaj? Ce rasă se potrivește unei familii cu copii? Răspundurile - în interviul cu specialistul în dresaj canin, Cătălin Cornea.

Catalin Cornea si TakeoFoto: Hotnews

El ne-a spus și povestea lui Takeo, câinele pe care l-a găsit abadonat într-o pădure. ”Arăta deplorabil, era slab și de abia se ținea pe picioare. Era mort de foame și, mai ales, de sete. Stăpânii lui nu au știut să îl trateze, cum să se comporte cu el, i-au tulburat comportamentul și cred că, pe alocuri, câinele a devenit periculos. Mai întâi l-au ”defectat” și apoi l-au aruncat”.

”Eu prefer câinii metiși, pe aceia din adăpost. Sunt mai frumoși, au un sistem imunitar mai buni, deci mai rezistenți, mai atașați, unici în felul în care arată individual. Și, de principiu, merită să aibă șanse la viață. Viața nu trebuie să aibă preț. Deci, nu trebuie să fie un câine scump pentru a îi da o șansă la viață” - a spus Cătălin Cornea.

El a indicat și câteva prețuri pentru cei care intenționează să își dreseze câinele ”Costul depinde de fiecare proprietar în parte, de cât se implică în educația câinelui. Poate varia de la 50 lei până la 100-150lei. Oamenii care se implică în acest proces, își dresează, în urma instruirii, câinele acasă.”