​​Campania "Împreună, se poate", organizată de ECOTIC, cu sprijinul APDETIC și Rotary Club București Continental a dat viață nouă echipamentelor IT prin donațiile către comunități defavorizate. Campania, ajunsă la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat între 5 iunie și 26 octombrie 2018 și s-a adresat tuturor entităților care au dorit să predea echipamente IT în vederea reutilizarii, ca act important de responsabilitate socială. Echipamentele IT donate au fost reconditionate si au luat drumul ONG-urilor și unităților de învățământ din Nepos, judetul Bistrița Năsăud, Iași si Chiajna, jud. Ilfov, și care nu beneficiază de astfel de dotări.

Echipamentele IT prind viață nouă în comunități defavorizateFoto: ecotic

"Inițiativa noastră a urmărit un scop dublu: să faciliteze accesul la tehnologia IT al unor categorii defavorizate, în vederea dezvoltării competențelor digitale necesare în carieră, și, totodată, să contribuie la utilizarea mai eficientă a resurselor, în consens cu principiile economiei circulare", a declarat Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Beneficiarii care se bucură de donația echipamente IT la finalul acestei ediții sunt:

* Școala din Nepos, județul Bistrița Năsăud

* Asociatia Glasul Vieții din Iași, județul Iași

* Asociația Mia’s Children din Chiajna, județul Ilfov

Primele echipamente au ajuns deja la școala din satul Nepos, elevii urmând a se bucura în scurt timp de un laborator de informatică bine dotat. Următoarele echipamente urmează să ajungă la Asociația Glasul Vieții și Mia’s Children, în ambele cazuri acestea urmând a fi utilizate de către elevi și tineri în procesul educațional.

Directorul Liceului Tehnologic Feldru, Călin Sbîrciu, unitatea de care aparține școala din Nepos, s-a arătat încântat de gestul de omenie și a declarat: "Acum, elevii din Nepos au o sală de informatică complet echipată, grație acestei inițiative generoase. Este important ca mediul de afaceri să aprecieze educaţia. Pe această cale, îi felicit pe organizatori pentru inițiativă și le mulțumim pentru donație".

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro