Copiii din Galați au organizat, joi, un protest inedit, față de timpul petrecut la calculatoare și tablete. Elevii s-au strâns la o librărie din oraș și au spus că își doresc mai mult timp pentru lectură, teatru și a activități „față în față”, protestul fiind numit „Da poveștilor, Nu tabletelor!”, potrivit Mediafax.

Copiii care s-au strâns la librăria din Galați spun că discuțiile între colegi se fac în special online și ca să nu petreacă la fel de mult timp în fața calculatorului au ales să-și urmeze pasiunile. Joi au decis să spună hotărât „Da poveștilor, Nu tabletelor!”, inițiind un protest față de timpul pierdut în lumea virtuală.

Alessandra Spiridon are 13 ani, este în clasa a VI-a și în timpul liber este actor la Teatrul de Copii pentru Copii din Galați. Ea spune că stă foarte puțin timp în fața calculatorului și încearcă să-și convingă prietenii să procedeze la fel.

„Lecturile dezvoltă capacitatea de a gândi și datorită cititului ne vom putea folosi cu totul altfel de cuvinte... Este trist că mulți dintre cei de vârsta mea mă caută să discute mai mult online, iar când ne întâlnim față în față nu prea știu ce să spună și despre ce să vorbească. Mie îmi place foarte mult să citesc, iar pasiunile mele sunt actoria și muzica. Nici nu am tabletă, ascult muzică pe telefon, dar nu pot să stau mult timp cu ochii în ecran. Cred că cei de vârsta mea ar trebui să își cultive mai mult pasiunile și să se întâlnească mai des față în față cu prietenii sau colegii lor”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alessandra Spiridon.

În timpul protestului, copiii au avut cărți în mâini și au fost costumați în personaje din desenele animate.

Toți cei care au participat la acțiunea din librăria gălățeană joacă în spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe”, pus in scena de Teatrul Muzical „Șapte” din Galați, și au profitat de ocazie ca să-i cheme la teatru pe colegii lor de generație.

„Toți părinții își doresc pentru copiii lor tot ce e mai bun și cu siguranță știu că un timp de calitate petrecut cu ei nu este în fața tabletelor. Tocmai de acea îi așteptăm să redeschidă cartea de povești și să (re)descopere în familie, la spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe”, aventurile lui Făt-Frumos. Vor vedea că încercările eroului din basme îi vor ajuta pe copii să găsească motivația, curajul, încrederea în sine și perseverența. Cel puțin acesta e mesajul transmis de spectacolul nostru”, a spus Isabela Oancea, reprezentanta Teatrului Muzical „Șapte”

În spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe”, adaptat după cunoscuta poveste a lui Petre Ispirescu, copiii vor juca o scenă, alături de actori profesioniști.

Reprezentația va avea loc pe 20 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galați.