Cele mai ieftine destinaţii europene pentru un "city break", de la Vilnius la Hamburg şi Bucureşti
Topul a fost realizat de site-ul de turism britanic TravelSupermarket, pe baza unui index al celor mai bune valori, care a luat în calcul costul mediu al unei vacanţe de două nopţi, în care au fost incluse transportul cu avionul, cazarea, o masă cu trei feluri de mâncare şi o bere la un restaurant cu preţuri medii.
Podiumul este completat de Bucureşti, cu o medie de 127 de euro, şi de Hamburg, din Germania, cu 167,5 euro.
Printre destinaţiile cu un cost mediu de sub 200 de euro se mai numără Barcelona, Madrid şi Valencia, din Spania, şi Budapesta, din Ungaria.
Astfel, topul 10 (cu plecarea calculată din Marea Britanie, în această toamnă) este completat de Belfast (175,5 euro), Torino (178 de euro), Barcelona (184,5 euro), Berlin (187,5 euro), Milano (189 de euro), Madrid (191,5 euro) şi Sofia (193 de euro).
La polul opus se situează Dubrovnik, din Croaţia, cu 370 de euro de persoană pentru două nopţi, Reykjavik, din Islanda (324,5 euro), şi Istanbul, din Turcia (308 euro).
Acelaşi site a făcut şi un top al oraşelor europene unde poţi bea bere la preţuri mici. Sofia, capitala Bulgariei, conduce clasamentul, cu o halbă de bere la un preţ mediu de 1,29 de euro. Topul 3 este completat de Porto (1,53), din Portugalia, şi Budapesta (1,58 de euro).

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Nu este prea ieftin însă, odată cu creșterea nivelului de trai sub conducerea lui Putin au crescut și prețurile - dar merită. Veți vedea cu ochii voștri niște lucruri pe care nu le veți afla niciodată din mass-media occidentală.