​Artista de operă Veronica Antonelli cântă celebra piesă „Bella Ciao” de la balconul unui bloc din Paris. Antonelli spune că astfel vrea să încurajeze personalul medical şi alţi angajaţi din servicii esenţiale, în contextul pandemiei de COVID-19, „Bella Ciao” fiind un imn al libertăţii şi rezistenţei.

Veronica Antonelli canta de la balconFoto: Captura YouTube

În cea de-a 24-a zi de izolare, cântăreaţa franceză Veronica Antonelli şi-a încântat vecinii din arondismentul 18 din Paris cântând o piesă celebră, „Bella Ciao”.

Artista spune că ea cântă pentru a încuraja personalul medical şi alţi angajaţi din servicii esenţiale.

„Este adevărat că pe strada asta nu ne cunoaştem între noi. Nu ne cunoaştem toţi între noi, dar, în cele din urmă, există o legătură, cu această întâlnire de la ora 20 îi sprijinim pe cei care au grijă de noi, îi sprijinim pe cei care muncesc pentru noi, cei care lucrează în transporturi. Sunt atât de mulţi oameni. Şi ne sprijinim pe noi înşine”, a spus Antonelli.

„Nu s-a plâns niciodată nimeni. Ăsta e un lucru. Dimpotrivă, cer mai multe cântece. Am solicitări, , cântece mai moderne, arii de operă”, a mai spus aceasta.

„Bella Ciao” a fost la origine un cântec popular italian apărut la sfârşitul secolului al 19-lea. Era un cântec de protest faţă de condiţiile grele de muncă ale agricultorilor din nordul Italiei. Ulterior a fost modificat de partizanii italieni şi adoptat ca imn antifascist, între anii 1943 - 1945. Piesa a redevenit populară mai recent, fiind inclusă pe coloana sonoră a serialul de succes spaniol „La casa de papel”, transmite Mediafax.