Stephenie Meyer, autoarea „Twilight”, va lansa în luna august un roman din aceeaşi serie, potrivit The Hollywood Reporter.

TwilightFoto: Instagram

Intitulat „Midnight Sun”, romanul urmează să apară după 15 ani de la debutul ei, „Twilight”, care a fost ecranizat cu Kristen Stewart şi Robert Pattinson în rolurile principale.

Povestea lui Meyer va fi spusă acum din punctul de vedere al lui Edward Cullen, vampirul care se îndrăgosteşte de o muritoare, Bella Swan.

Cartea va fi lansată pe 4 august, potrivit anunţului făcut luni dimineaţă la emisiunea „Good Morning America”.

Iniţial, romanul trebuia să fie lansat în 2008, însă Meyer a anulat publicarea lui după ce o copie a manuscrisului a apărut online. Autoarea a publicat atunci online o parte dintr-o versiune a cărţii, însă niciodată întreaga poveste.

Cele patru romane apărute până în prezent în seria „Twilight” au fost vândute la nivel mondial în peste 100 de milioane de exemplare. Pe baza lor au fost realizate cinci lungmetraje.

După succesul înregistrat cu această serie, Meyer a scris „The Host” (2008), adaptat pentru marile ecrane în 2013, cu Saoirse Ronan în distribuţie, şi „The Chemist” (2016), susține News.ro.