In aceasta seara, de la ora 18, in Club A, Remus Cernea isi lanseaza cartea "Becalizarea Romaniei". Pe baza articolelor si interviurilor publicate in carte, Cernea, invitatii sai si publicul vor discuta fenomenul de "becalizare" la care suntem supusi, precum si pericolele acestuia.

"Prezenta colectie de articole si interviuri se doreste a fi o forma de critica civila, culturala si politica fata de un fenomen care isi produce deja din plin efectele nefaste la nivelul intregii tari. In opinia mea, este necesara realizarea unei contraponderi cit mai ample si eficiente la o serie intreaga de reactii, atitudini, reflexe de gindire si actiuni subsumate termenului de "becalizare" care ameninta valorile societatii deschise.

Nu este suficient ca becalizarea sa fie intimpinata doar cu umor, superioritate pedanta sau indiferenta suverana. Sunt necesare examinarea, critica si dezbaterea rationala atit pentru o intelegere mai profunda a unui astfel de fenomen, cat si pentru gasirea unor solutii de contracarare", spune Remus Cernea.

Cernea s-a nascut la 25 iunie 1974. S-a implicat in actiunile asociatiei "Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă", a fondat Fundatia Culturala Noesis (1998) si a candidat independent pentru Parlamentul European.