In perioada 28 februarie – 2 martie, Muzeul Taranului Roman organizeaza Targul martisorului, unde peste 200 de mesteri tarani, artisti plastici si studenti isi vor expune creatiile, alaturi de cadouri de primavara si multe flori.

Nu vor lipsi nici sucul de mere, prajiturelele, turta dulce, mancarurile traditionale sau muzica.

Targul va include un atelier de realizare a martisorului bucovinean, concerte si expozitii. Pentru accesul la toate acestea, biletul va costa 3 lei sau 1 leu, cu reducere.

Program:

- vineri, 29 februarie si sambata, 1 martie, intre 10 si 14: demonstratie si ateliere de realizare a martisorului bucovinean pentru copiii prezenti in targ, cu Genoveva Sauciuc, mester din comuna Stulpicani, judetul Suceava;

-sambata, 1 martie si duminica, 2 martie: concert Trei parale – un grup de patru tineri care incearca sa recupereze sonoritati vechi, de secol XIX, cantece de-ale mahalalelelor, targurilor si oraselor din Moldova si Valahia. Grupul foloseste instrumente vechi aproape neglijate in lumea contemporana: fluierul, cavalul, cobza;

-din 28 februarie pana in 10 martie: expozitie de tiparituri realizate de copii la Atelierele de sunet si mestesug (Sala Irina Nicolau)