O expoziție inedită de fotografie poate fi vizitată în această săptămână în București, la Rezidența BRD Scena9. Expoziția „Mamă/Fiică” prezintă o colecție de portrete realizate de fotojurnalistul Bogdan Dincă, însoțite de fragmente audio din timpul discuțiilor dintre cele 14 cupluri de fiice și mame care au participat la proiect.

Expoziția de fotografie „Mamă/Fiică”Foto: Bogdan Dinca

Expoziția poate fi vizitată săptămâna aceasta până vineri 23 iulie între orele 16-20 și sâmbătă 24 iulie / duminică 25 iulie între orele 13-20 la Rezidența BRD Scena9 din Str. I.L. Caragiale 32.

Expoziția prezintă o colecție de portrete realizate de fotojurnalistul Bogdan Dincă, membru fondator al colectivului Documentaria, însoțite de fragmente audio din timpul discuțiilor dintre cele 14 cupluri de fiice și mame care au participat la proiect. Dacă doriți să folosiți materiale din expoziție, o parte din fotografii, înregistrări audio și scrisori sunt disponibile aici.

Dialogurile sunt însoțite de muzică compusă de Mihai Dobre. Expoziția face parte din proiectul Inseparabil, inițiat de compania de teatru Vanner Collective, o explorare a legăturii dintre mame și fiice și a moștenirilor transgeneraționale care le modelează viețile. Liviu Romanescu și Denisa Nicolae au dezvoltat conceptul proiectului, pe baza spectacolului de teatru Cassandra. În cadrul expoziției este disponibilă și o proiecție realizată de Laura Ionescu, care aduce fragmente din cartea ei "Nu te găsesc pe nicăieri", care va apărea anul acesta la Editura Publica, despre pierderea mamei.