​În această săptămână, în rubrica „Weekend trending în București” dăm câteva ponturi de restaurante și locuri unde se poate comanda integral masa de Paște sau doar anumite produse, cum ar fi cozonacii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai e doar o săptămână până la Paște, iar în acest interval românul obișnuiește să îngrămădească tot ce nu a făcut până acum: curățenie, cumpărături și gătit. În curând o să apară și clasicele știri și reportaje cu aglomerațiile din piețe și supermarketuri, dar și cele cu traficul infernal din oraș.

Având în vedere că gătitul presupune în plus, atât cumpărăturile propriu-zise, cât și runda obligatorie de curățenie în bucătărie de după gătit, n-ar fi o idee rea să-l elimini de pe listă și să comanzi masa de Paște de la unul din restaurantele din București care se pricepe la așa ceva. Pentru toți care iau în considerare această variantă, am făcut o listă de recomandări, care conține și câteva locuri de unde poți să iei doar cozonacii, în cazul în care cu mielul, drobul și ouăle ai rezolvat-o în altă parte.

De unde să cumperi tot ce ai nevoie pentru masa de Paște

Oala cu bunătăți. FOTO: Facebook

Oala cu bunătăți e de 11 ani pe piață și livrează mese gătite tuturor celor care n-au timp sau nu se pricep la gătit. Pentru Paște poți intra pe site-ul lor, de unde-ți poți alege ce vrei să pui pe masă: drob de miel / pui, ciorbă de miel, friptura de curcan sau miel, salată de boeuf sau ouă roșii și cozonac, sarmale, torturi sau pasca și multe altele.

Comanda minimă este de 290 de lei și livrează în București, Ilfov, Ploiești, Pitești și Târgoviște. Zilele de livrare sunt 22 și 23 aprilie, iar comenzile sunt onorate în funcție de ordinea în care au fost plasate, așa că e ideal să comanzi cât mai din timp.

Băcănia Veche. FOTO: Facebook

Băcănia Veche este un alt loc cu tradiție când vine vorba de a comanda masa de Sărbători. Aici gătește Marius Tudosiei, așa că poți fi sigur că nu o să fii dezamăgit de calitatea produselor și preparatelor. Meniul este unic și gătit în fiecare zi de livrare – 20, 21, 22 sau 23 aprilie.

Poți alege ciorbă de miel, ouă roșii de țară, pulpă de miel la cuptor cu sos de lămâie, usturoi și rozmarin, drob de miel sau de ciuperci, cozonaci și pască și multe altele. În plus, poți să faci și o faptă bună și să comanzi și o masă în așteptare sau un coș cu tot felul de lucruri bune care vor ajunge la refugiații ucraineni.

La Nicolai găsești un meniu de Paște variat, care conține: drob de miel, salata de icre, ouă roșii, ciorbă acră de miel, stufat de miel, friptură de miel cu legume și roșii, parmantier de miel, pui la rotisor, cârnați proaspeți și pască cu brânză dulce și stafide, totul la 793 de lei, iar primele 40 de comenzi primesc cadou și cartea „Maramureș în bucate”, de Nicolai Tand. El nu poate fi personalizat și poate fi comandat până pe 20 aprilie, la telefonul: 0741600006.

Real Foods. FOTO: Facebook

Lanțul Real Foods a pregătite și el pentru Paște o serie de produse tradiționale ce pot fi comandate separat, nu sub forma unui meniu fix, direct de pe site-ul lor. Acestea sunt pregătite de 2Chefs - Chef Nico Lontraș și Chef Johnny Șușală, doi bucătari cu mare experiență și foarte apreciați.

Pentru a-ți forma o impresie: 40 de sarmale costă 144 lei, o pulpă de miel împănată și cu sos de merișoare (2,6 kg) costă 198 lei, un drob de miel de 300 grame e 35 de lei, iar pasca de 600 gr e 50 de lei.

Și la Moșia Corbeanca ai opțiunea de a-ți face singur meniul de Paște, alegând câteva dintre produsele pregătite de ei pentru această ocazie, dar au și coșuri cu meniuri fixe. De exemplu, Coșul iepurașului - tradițional conține ouă roșii, salată boeuf, drob de miel, borș de miel, friptură de miel, cartofi zdrobiți, salată de varză acră, la prețul de 420 de lei.

Livrarea este gratuită în București și Ilfov pentru comenzile care depășesc 150 de lei, iar ele pot fi transmise până pe 18 aprilie, urmând să ajungă acasă la doritori pe 22 aprilie.

White Horse Restaurant & Pub. FOTO: Facebook

La White Horse Restaurant & Pub există o ofertă bogată care se întinde de la antreuri precum salată de boeuf, icre de știucă, ouă umplute cu pate de rață, până la drobul de miel cu verdețuri proaspete și chifteluțe de curcan sau ciorbe, sarmale și pulpă de miel gătită lent la cuptor cu vin roșu și usturoi verde. Comanda poate fi dată la 0729 660 781 sau pe adresa office@whitehorse.ro.

Mântuleasa 40 e un alt loc care-ți oferă posibilitatea să combini ce feluri de mâncare tradiționale vrei pe masa de Paște, dar vine și cu pachete pentru 4-6 persoane (610 lei) sau 6-8 persoane (790 lei). Acestea conțin borș de miel, friptură de miel, drob de miel, stufat de miel, ouă roșii, cozonac cu nucă și stafide, pască. Comanda se plasează până pe 22 aprilie, ora 17:00, iar livrarea se face pe 21/ 22 aprilie, până la ora 21:00 sau pe 23 aprilie până la ora 18:00. Pe site-ul lor găsești mai multe detalii.

Simbio, unul dintre locurile la mare căutare pentru cei care vor să iasă la brunch în weekend, gătește și în acest an masa de Paște pentru cei care n-au avut timp s-o facă. Oferta lor sună astfel: pulpă de miel la cuptor cu rozmarin, usturoi și vin alb (1,8 kg - 250 lei), sarmale (20 buc./95 lei), sarmale vegetariene cu orez, ciuperci, stafide aurii și mărar, în foi de varză murată (20 buc./85 lei), salată de boeuf (600g / 48 lei), cozonac cu nucă și cacao (800g/ 80 lei) și altele. Ele pot fi comandate la rezervari@simbio.ro. Din păcate, ele nu pot fi livrate, așa că doritorii vor trebui să le ridice de la bistro (Negustori 26) vineri, pe 22 aprilie, după ora 17:00.

De unde comanzi cozonaci pentru masa de Paște

Pentru cei care doresc să comande doar cozonaci există câteva locuri care excelează la acest capitol.

Miez. FOTO: Facebook

Miez (Amzei 10-22) este o brutărie care a apărut din pasiune pentru mâncarea tradițională, autentică. Bineînțeles, găsești aici o pâine artizanală excelentă, pregătită cu maia naturală. De sărbători, încep și comenzile pentru cozonaci. Comenzile pot fi făcute până duminică (17 aprilie) cu posibilitatea de ridicare de la ei din magazin pe 22 aprilie (vineri) și 23 aprilie (sâmbătă).

Oferta este următoarea: cozonac cu cremă de nucă (90 lei/cozonacul de 1 kg), cozonac cu cremă de nucă, rahat și stafide (90 lei/cozonacul de 1 kg), babka cu Nutella și ciocolată amăruie (100 lei/kg, o babka are aprox. 800-900 g), babka cu nucă, stafide, scorțișoară și unt (100 lei/kg, o babka are aprox. 800-900 g), babka cu cremă de migdale (100 lei/kg), babka cu brânză dulce și merișoare (95 lei/kg). Printre ingredientele folosite la cozonaci se numără: unt franțuzesc Briois cu 82% grăsime, lapte de la Lăptăria cu Caimac, rom adevărat (nu esență), cacao de calitate, nucă proaspătă. Rezervările pot fi făcute în acest formular.

Cu ocazia oricărei sărbători, la Cofetăria Alice (Sos. Mihai Bravu 123-135) se fac cozi de-a dreptul spectaculoase, iar bulevardul Mihai Bravu se blochează la propriu din cauza mașinilor parcate aici pentru ridicarea comenzilor. Cozonacii și pasca sunt la mare căutare, dar și prăjiturile și produsele de patiserie.

Cozonacii pot fi comandați la office@cofetariaalice.ro sau telefonic: 0744.486.465. Vestea bună e că pentru comenzi, coada e mai mică.

Tartelicious (Ion Brezoianu 35) a dat și anul acesta startul pentru comenzile de cozonaci și babka. Au 3 tipuri de babka (75 lei) – cu ciocolată și nucă, cu fistic și dulceață de zmeură, dar și sărat cu pesto de leurdă și brânză de burduf.

Mai au în meniu și o pască fără aluat, cu mascarpone și merișoare, stafide îmbătate (85 lei / 1 kg), dar și cozonacul Tartelicious, descris ca „o combinație între cozonacul clasic, potică și umplutură ciocolatoasă”. Comenzile se dau telefonic: 0732 816 704 și este recomandat să le dai cât mai din timp.

Zexe. FOTO: Facebook

La Zexe Braserie (Aviatorilor 65) o găsești pe Ana Consulea, unul dintre cei mai apreciați cofetari din România, iar deserturile pe care le pregătește aici sunt adevărate opere de artă gastronomică.

Pentru Paște meniul de la Zexe arată astfel: cozonac însiropat zdravăn cu alcool (1kg / buc. 95 lei) , cozonac clasic cu nucă, stafide și cacao (1,2 kg/ buc. 85 lei), pască (1,1 kg/ buc. 95 lei), checuri (35-40 lei / buc), dar și macarons (7 lei / buc.), piersici umplute cu ciocolată (7 lei / buc.), fondante (5 lei / buc.) și multe alte lucruri bune pe care le găsești pe site-ul Zexe Braserie.

Nu uita să comanzi din timp, pentru deserturile făcute de Ana Consulea sunt la mare căutare.