​Ministerul Educaţiei redeschide miercuri, 1 iunie, de ziua Internațională a copilului, Baza Cireşarii a Clubului copiilor din Bucureşti, după lucrările de modernizare efectuate.

Baza sportiva CiresariiFoto: Google Maps

Într-un comunicat, Ministerul Educației anunță că pe 1 iunie 2022 se redeschide vechiul Parc al Copilului (așa cum se numea la inaugurare, în anul 1947) - actuala Bază Cireșarii a Clubului copiilor din București (strada Herman Oberth nr. 2, Sector 1).

„Mâine, 1 iunie, invităm toți copiii, mici și mari, să participe în intervalul orar 10.00-14.00 la „Jocurile copilăriei” la Clubul Cireșarii. Programul va include momente artistice și sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative și jocuri în aer liber”, precizează Ministerul Educației.

De anul trecut, s-au făcut lucrări de întreținere și modernizare la Baza Cireșarii

Ministerul Educației spune în comunicat că, după o lungă perioadă de timp, a luat decizia ca începând cu data de 1 iunie 2022 Baza Cireșarii va fi redeschisă comunității locale.

„Până în anul 2021 baza era impracticabilă pentru multe activități, îndeosebi în spații deschise, vegetația dezvoltându-se necontrolat. Baza Cireșarii s-a aflat într-o stare de degradare fizică avansată, nefiind efectuate lucrări de reabilitare, modernizare și întreținere a spațiului verde și facilităților specifice activităților sportive și recreative. Începând de anul trecut, Ministerul Educației s-a preocupat îndeaproape de starea în care se află Baza Cireșarii și a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, parteneriat în urma căruia au fost realizate pro bono o lungă serie de lucrări de întreținere și modernizare care au schimbat radical starea Bazei Cireșarii”, arată sursa citată.

Dintre lucrările de refacere, ministerul menționează „amenajarea terenului de fotbal cu gazon natural, inclusiv sistemul de drenaj și irigații, precum și realizarea de foraje necesare alimentării cu apă pentru irigații”.

„Acum situația s-a schimbat radical și copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate”, spune Ministerul Educației.

Astfel, după cum anunță ministerul, Baza Cireșarii va fi deschisă pentru activități recreative și sportive în intervalul orar 8.00 - 20.00 sâmbăta și duminica și în intervalul orar 15.00 - 20.00 în zilele lucrătoare.