Pentru prima data in Romania St. Patrick's Day – Ziua Irlandei va fi sarbatorita in aer liber in data de 17 martie 2008 langa fantana arteziana din Piata Universitatii. Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Romano-Irlandeza in colaborare cu Primaria Sectorului 1 si dansirlandez.ro.

Sarbatorirea zilei Irlandei va incepe in jurul orei 14 si va ajunge la punctul culminant la ora 18 cand pe scena amplasata langa cladirea Facultatii de Arhitectura vor urca membrii grupului Shannon si mai multi dansatori.

Cu aceasta ocazie organizatorii impreuna cu sprijinul grupului Euro-Canadian INC vor colora apa fantanii din piata in culoare verde, iar spiridusii Guinness vor intretine atmosfera pe toata durata dupa-amiezii.

Ziua Nationala a Irlandei 'St. Patrick's' Day' este sarbatorita anual in intreaga lume in data de 17 Martie. In marile orase ale lumii (New York, Chicago, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale urmate de concerte in parcuri si sali de spectacole, potrivit unui comunicat de presa.

Pana in prezent in Romania aceasta sarbatoare internationala s-a rezumat la cateva evenimente de multe ori cu caracter inchis in pub-uri sau restaurante. Tinand cont de faptul ca anul 2008 este declarat an intercultural, in premiera Asociatia Culturala Romano-Irlandeza isi propune organizarea unui spectacol de St. Patrick's Day accesibil publicului larg.