Mult mai multă lume decât anul trecut se află la festivalul Summer Well în acest weekend. Evident, nu mai sunt restricțiile. Să nu uităm că bilete nu se mai găsesc de multă vreme, chiar pe rețelele de socializare mulți, care s-au „trezit” mai târziu, căutau vineri să cumpere bilete de la persoane care nu mai pot ajunge.

Festival Summer Well 2022Foto: Hotnews

Unii le vindeau cu 700-750 lei pentru toate cele 3 zile și găseau cumpărători.

*Ceea ce nu vedeți în poze e în Video și invers

Am putea spune că tinerii au venit la distracție, dar ar fi fals: vin oameni de toate vârstele (am văzut și de 50-60 de ani), adică oameni cu spirit tânăr. Mulți tineri părinți cu copii în cărucioare au venit și ei.

La un moment dat, o mamă cu copii de 5-6 ani se plimba pe una dintre alei și se certa cu cei mici pentru că ei voiau un lucru, iar ea își dorea să stea undeva lângă o scenă pentru a se relaxa.

Cum am spus, e frumos din prima zi dar, istoric vorbind, cea mai multă distracție este sâmbăta și duminica.

Aplicația Summer Well este folositoare, te anunță când sunt artiștii la diverse scene.

Atmosfera la Summer Well 2022 - VIDEO

Pe atmosferă nu vom insista, deoarece am făcut un clip video în care puteți îi vedea, de exemplu, pe Rareș, care a cântat la scena celor de la YOXO (Orange) - Hidden Tracks Stage, Șuie Paparude la WIINGS Stage (pe insuliță), Future Islands la scena principală.

Ce prețuri sunt la băuturi în cadrul festivalului Summer Well

Băuturile sunt mai scumpe decât anul trescut. Evident, printre motive: inflația plus Ordonanța creșterilor de taxe (OG 16/2022) care de la 1 august a crescut accizele la alcool.

Nu mai rețin exact prețurile de anul trecut, dar parcă erau mai mici cu 2-4 lei la alcool.

Sunt multe tipuri de băuturi, dar le menționăm doar pe cele care se găsesc mai peste tot acolo.

O bere (400 ml) draught: 15 lei

Corona (355 ml): 20 lei

Apă (500 ml): 10 lei

Diverse sucuri și ice tea: 12 lei

Apă cu vitamine: 15 lei

Băuturi energizante: 12 lei

Diferite tipuri de cocktail: 28 lei

Frappe: 20 lei

Espresso: 10 lei

Latte: 16 lei

Freddo Cappuccino: 25 lei

Limonadă: 20 lei (dar se găsea și la preț mai mic în anumite zone – într-un loc se făcea cu diverse arome și ajungea până la 27 lei)

Câteva lucruri „de ronțăit”:

Banana bread: 12 lei

Brownie: 16 lei

Croissant: 9 și 10 lei (depinde de care)

Sandwich: 26-32 lei

Popcorn cu caramel: 15 lei (porție mică)

Popcorn cu unt: 12 lei (porție mică)

Lucruri de văzut și făcut la Summer Well 2022

Sunt foarte multe lucruri de făcut la festival. Nu le menționăm pe toate, ci doar câteva.

*precizăm că pozele au fost făcute înainte să vină multă lume (pe la ora 20:00 s-a mai aglomerat - vedeți clipul Video de mai sus)

În afară de poze pe la diverse obiective, te poți relaxa, când se mai întunecă, la zona Stargazing din apropierea scenei principale, de lângă podul plutitor (unde au pus anul acesta, deasupra, ceea ce par a fi reprezentările a doi pești - decorațiune). E ca de Crăciun, când orașul este luminat seara cu diverse ornamente.

Te poți așeza pe una dintre păturile de la zona Stargazing și privi stelele. Tot acolo este și un telescop, pentru a vedea mai bine. Ieri se ofereau un soi de tuburi care luminau cu roșu, iar lumea le purta la gând pe aleile sau în fața scenelor de la festival.

Fetele se pot machia gratuit într-o zonă anume (la standul unui brand cunoscut), în alta (lângă piscină) era mereu coadă la tatuaje (provizorii).

Pe insuliță, te poți uita la un clip 3D într-un soi de cort, iar vizavi este un ecran de cinema pe care rulează filme noi. La un moment dat era Doctor Strange în the Multiverse of Madness (apropo, ca să aibă logică și să înțelegeți mai bine povestea, trebuie neapărat să vedeți prima data seria Avengers, iar apoi seria Wanda Vision, în această ordine, deoarece acțiunea continuă imediat după serial).

Lângă, puteți face puțin sport, este o zonă de Hula Hop în care puteți învăța să învârtiți cercul în jurul coapselor. De asemenea, este o zona cu o bicicleta fitness și diverse bare de metal, fiind nevoie să terminați cât mai repede „traseul” (e ca un soi de „circuit”). De asemenea, te poți cățăra, fiind montat un perete de scaladă.

Tot undeva pe insuliță este și un lucru numit: Kissing Booth (niște tuburi în care lumea intră pentru a se săruta).

Pentru cui îi este foame, sunt foarte multe locuri în care puteți găsi mâncare bună, de tipul food truck.

Cum am spus, activități sunt foarte multe, aici am menționat câteva.

Sâmbătă seara vor cânta:

• La scena principală: Arctic Monkeys, Alice Merton, Blu DeTiger, Hayes & Y, Inhaler

• Scena WIINGS: GoldLink, Amuly

• Scena YOXO (Orange): The Schnitzels, D.E.N.I.S

• Scena After-party: Digitalism