​În această ediție a rubricii „Weekend trending în București” vorbim despre câteva piscine și alte locuri de agrement din Capitală sau foarte aproape care merită testate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Litoralul românesc, fie e prea aglomerat, fie duce lipsă de turiști. În ambele situații lumea se plânge de prețuri, de condiții, de curățenie, de drumul aglomerat până acolo. De asemenea, ambele situații te fac să te gândești de două ori înainte de a te lansa într-o escapadă până la mare.

Însă, există și a treia opțiune, de a înlocui litoralul cu un loc din București sau din apropiere. E vorba, bineînțeles, de piscine și alte locuri de relaxare. Iată, așadar, o serie de recomandări în acest sens.

Piscina Grădina Floreasca (Mircea Eliade nr.16) e un trei în unul - piscină, terasă şi restaurant. Un fel de „all inclusive” în mijlocul orașului. În plus, e departe de agitația și de aglomerația caracteristice Bucureștiului.

Piscina e deschisă toată vara, zilnic în intervalul 10:00 - 18:00. Tariful de acces este de 50 lei copii (3-12 ani), 70 lei adulți și copii peste 12 ani. Sâmbătă și duminică și în zile cu sărbători legale tarifele cresc la 70 lei copii (3-12 ani), 100 lei adulți și copii peste 12 ani.

Este un loc cu o atmosferă foarte plăcută și unde poți petrece o zi întreagă, de dimineața până seara, simțindu-te ca în vacanță. În unele seri au loc diverse evenimente pe terasă, de la concerte, la proiecții de filme sau party-uri.

Piscina Grădina Floreasca. FOTO: Facebook

Daimon Summer Pool (Calea Piscului nr. 10) își mai spune și „Mica Mare de la București” sau „Mamaia București”. Se află în cadrul Clubului Daimon din zona verde a parcului Tineretului și pune la dispoziția clienților două piscine exterioare de top: Daimon Gala și Daimon Blue Laguna.

Și aici au loc petreceri tematice, iar clienții au la dispoziție multe alte facilități: restaurant, bar, sală de fitness, dar și piscină interioară. Trebuie să știi că la piscina Gala accesul copiilor cu vârste mai mici de 15 ani este restricționat! Programul de funcționare este luni – duminică: 9:00 – 19:00, iar prețurile sunt de 80 lei/adult, respectiv 120 lei/ adult în weekend.

La piscina Blue Laguna permite și accesul cu copii. Programul și prețurile sunt aceleași, cu mențiunea că pentru copii (până în 12 ani) tariful este de 60 lei în timpul săptămânii, în weekend urcând la 80 lei/copil.

Daimon Summer Pool. FOTO: Facebook

Pescariu AQUA (Glodeni nr. 3) este cu siguranță una dintre cele mai mari și luxoase piscine de exterior din București. Însă prețurile pentru acces nu sunt cu mult mai mari, ci similare cu cele ale celorlalte piscine din oraș.

Mai exact, de luni până vineri prețurile sunt de 110 lei pentru adulți și 60 de lei pentru copii. Însă, în weekend acestea urcă amețitor până la 180 de lei pentru adulți și 110 de lei pentru copii. Programul este pe tot parcursul săptămânii de la 08:00 la 20:00.

Există un bar în afara piscinei, dar și un bar în piscină, plus două piscine de tip jacuzzi. De asemenea, familiile cu copii mici vor găsi aici și o zonă dedicată lor, cu apă mică și tot felul de jucării. Ca și în celelalte cazuri, clienții au la dispoziție și un restaurant de la care pot comanda mâncare, de la pizza la preparate la grătar.

Pescariu AQUA. FOTO: Facebook

De vreo cinci ani, la Therme (Calea București nr. 1k) s-a deschis cea mai mare plajă urbană din Europa: Sands of Therme. Aceasta are 30 mii de metri pătrați de plajă cu nisip fin, 1.500 de șezlonguri, 600 de palmieri, 40 de măslini, iar piscinele de aici se întind pe 720 de metri pătrați și au o temperatură a apei de 30 de grade.

E clar că aici chiar te vei simți la propriu ca pe o plajă exotică, mai ales că acesta a fost și intenția celor de la Therme. Unde mai pui că există un beach bar, beach barbecue bar, gelaterie, cocktail bar, două terenuri de volei pe nisip și unul de fotbal. Tariful de acces aici depinde de zi, de gradul de ocupare și de durata pe care vrei să o petreci aici.

Însă, în urma unei simulări, pentru ziua de sâmbătă intrarea la The Sands of Therme costă 129 lei. Pentru alte detalii despre celelalte zone și facilități de la Therme, căci sunt destule, intră pe site-ul lor.

Therme. FOTO: Facebook

Piscina Stejarii Country Club (Jandarmeriei 14A) este deschisă de la 6:00 până la 22:00. Există atât o piscină exterioară de 50 de metri, dar și una interioară 25 de metri. Însă, aici vii mai mult dacă vrei să înoți sportiv, nu să te bălăcești în piscină.

De asemenea, prețurile sunt cam prohibitive, dar merită dacă-ți permiți. Se intră pe bază de abonament sau pachet, dar poți avea acces la piscină prin intermediul cursurilor individuale sau de grup. Acestea costă 50 de euro, dacă e vorba de un curs individual, sau 40 de euro, dacă e vorba de un curs privat într-un grup de șase persoane.

Întregul complex Stejarii e spectaculos, așa că merită să-ți rezervi o zi din weekend ca să-l vizitezi măcar o dată.

Stejarii Country Club. FOTO: Facebook

Piscina Playa 9 (Bucureștii Noi nr. 247) s-a deschis anul acesta pe marginea lacului Străulești. Asta înseamnă că stai în piscină și ai impresia că ești, de fapt, în lac. Programul e de la 09:00 la 21:00, iar prețul e de 70 de lei pentru adulți în weekend și 50 de lei în timpul săptămânii, iar pentru copii 30 de lei.

E un spațiu mare, de peste 6000 de metri pătrați,, din care 600 sunt ocupați de piscină, cu 500 de șezlonguri, bar și destul de des aici au loc și party-uri cu DJ.

Locuri de relaxare în apropiere de București

La Artha Park (Snagov, Șos.Ghermănești-Snagov) se află la 30 de km de București, dar nu mergi aici să înoți, ci să te bucuri de o zi întreagă pe marginea lacului Snagov, pe care-l poți explora cu caiace sau SUP-uri închiriate din această locație (prețurile pentru caiace încep de la 25 de lei pe oră).

În afară de activități pe lac, mai poți să organizezi și un picnic la umbra copacilor, cu mențiunea că va trebui să faci consumație de la barul și restaurantul de aici - au pizza bună.

Artha Park. FOTO: Facebook

Există și o zonă cu foișoare și canapele, dacă nu vrei să te întinzi pe iarbă. Într-o perioadă, după lăsarea întunericului, aici se organiza și un cinematograf drive-in.

Nici la Moșia Corbeanca (Corbeanca, Hipodromului 27) nu vei găsi o piscină în adevăratul sens al cuvântului, de fapt, există una chiar la intrare, dar de mici dimensiuni și e mai mult decorativă sau pentru o bălăceală pentru cei mici sau pentru una-două persoane.

Însă, merită din plin drumul până aici din multe alte motive. În primul rând vei găsi un bistro care e specializat în preparate la grătar, în burgeri, coaste și tot felul de alte fripturi. Aici sunt făcute și Fezandatele de Moșie, produse preparate sous vide, disponibile în mai multe magazine.

Terasa de aici e mai mult decât generoasă, întinzându-se mult în spatele fostelor grajduri transformate în bistro. De asemenea, locul pentru manej a fost transformat în spațiu de joacă pentru copii, iar moșia se continuă până la lac cu o pajiște superbă, cu mai multe zone dedicate evenimentelor care au loc aici.

Moșia Corbeanca. FOTO: Facebook

E neapărat de trecut pe aici, atunci când ești în căutarea unui loc în care să evadezi din București, la iarbă verde și în natură, fără să petreci prea mult pe drumuri - poți lua chiar și un Uber sau un Bolt până aici.