​Perioada sărbătorilor de Paște este unul dintre momentele din an în care supermarketurile devin extrem de aglomerate. Marea majoritate a oamenilor care se așează la cozile de aici își fac pe ultima sută de metri cumpărăturile pentru masa de Paște, căutând cele mai bune oferte de sezon. Însă, ceea ce puțini știu e că supermarketurile reprezintă opțiuni bune, demne de luat în considerare, și atunci când ești în pană de idei de cadouri pentru cei dragi.

Cadouri de PașteFoto: Alamy / Profimedia

Prețurile din hipermarketuri sunt, de obicei, mai accesibile decât cele găsite în magazinele online, de exemplu, iar promoțiile și reducerile sunt la ordinea zilei.

Deci, cumpărarea unui cadou dintr-un supermarket poate fi o soluție rapidă și convenabilă, mai ales în cazul în care ești presat de timp. Iată câteva idei în acest sens:

Lanțul Mega Image are câteva magazine dotate cu Wine Gallery - un concept corner specializat de vinuri creat pentru toți cei care iubesc sau doresc să descopere lumea vinurilor. Vei găsi peste 900 de sortimente de vin și peste 50 de sortimente de băuturi spirtoase. Iar pentru cei care doresc să facă experiența completă găsesc și produse gourmet care se potrivesc perfect lângă un vin.

Pe rafturi pot fi găsite vinuri din toate colțurile lumii: Franța, Italia, regiunea balcanică, vinuri din Maroc, Brazilia, Liban sau Noua Zeelanda. România are o selecție specială de peste 200 de vinuri atât din zonele de tradiție ale țării, cât și din zone viticole noi, mai puțin cunoscute.

Ca preferință personală și descoperire recentă, vinurile roșii de la Gitana sunt perfecte pentru a fi făcute cadou, pentru că sunt surprinzătoare, mai ales cele din sortimentul Saperavi (106 lei) sau din colecția Lupi (127 - 289 lei) - din gama Premium Gitana, un vin roșu cu o puternică amprentă de caracter și în care predomină soiul Saperavi în cupaj cu Cabernet Sauvignon şi Merlot. Găsești Wine Gallery în: Mega Image Băneasa, Mega Image București Mall, Mega Image Cobălcescu, Mega Image Domenii 2.

Pentru iubitorii de bere artizanală, găsești o ofertă bună în majoritatea hypermarketurilor Auchan. Acestea au raioane speciale cu peste 135 de tipuri de bere artizanală locală și de import.

Ca idee, pentru un prieten care e iubitor de bere, poți să-i faci un pachet special cu beri locale deosebite: Capra Noastră, Cearfisă, Sara, Nemțeana, Zăganu, Grivița, Terapia etc. Dacă alegi 10 astfel de beri, te poți încadra într-un buget de 70-80 de lei, iar cadoul va fi apreciat cu siguranță, pentru că fiecare bere artizanală spune o poveste.

În magazinele Carrefour poți să mergi tot timpul la sigur atunci când trebuie să cumperi cadouri pentru copii, pentru că aici găsești o ofertă generoasă în acest sens, de la seturi Lego cu prețuri uneori mai bune ca în reprezentanțe, la drone sau jocuri de familie.

De exemplu, un board game ca Dixit (169 lei) e întotdeauna o opțiune bună pentru un cadou pentru o întreagă familie, fiind un joc creativ, amuzant și care te face să-ți folosești imaginația.

În același timp, foarte popular este jocul Activity, care la Carrefour este acum la un preț special de 69 lei (până pe 18 aprilie). În ceea ce privește seturile Lego, o ideea bună în această perioadă, dacă ai de făcut un cadou de Paște pentru un copil, sunt cele din colecția Super Mario, pentru că în cinematografe a intrat de curând animația „The Super Mario Bros. Movie”.

Prețurile la aceste seturi sunt pentru toate bugetele, de la 39 lei la 1.189 lei, așa că ai de unde alege. De menționat și că la Carrefour găsești și tricouri și blugi de la Lee, un brand cool, care aici are prețuri mai mult decât accesibile - 69 de lei un tricou.

Dacă te nimerești la Cora poți să ai în vedere să iei un cadou de la raionul de electrocasnice. De exemplu, un blender Tefal (229 lei) pentru un cuplu sau o cafetieră Tefal (139 lei).

De asemenea, dacă ai de luat un parfum pentru cineva de sex feminin, la Carrefour găsești Beyonce Heat Kissed la 70 de lei. Merge de minune făcut cadou alături de romanul „Mademoiselle Coco și parfumul iubirii” - Michelle Marly, care are un preț special la Cora, de 15 lei, redus de la 45 lei.

În cazul ești setat pe luat drept cadou pachete de Paște, cu produse, la Lidl găsești unele dintre cele mai ieftine și generoase ca ofertă. O cutie cadou de Paște costă 129 lei și conține: Bellarom Cafea macinata, 200g; Favorina Colomba cu ciocolata, 750g; Zarea Vin spumant demisec, Crystal Collection, 750ml; Alesto Mix merisoare, nuci, migdale si stafide, 200g; Fin Carre Ciocolată cu lapte cu alune de pădure 300g; For you Praline belgiene, 250g.

Pentru meșterii din familie, poți merge cu încredere la Kaufland pentru că sculele de la Parkside au aici un preț special în această perioadă, cu multe reduceri substanțiale. O mașină de găurit e 179 lei, un aspirator umed-uscat e 199 lei, o șurubelniță electrică cu tot cu accesorii e 229 lei.

În plus, atunci când iei cadou o sculă unui meșter, poți oricând apela la el ca să te ajute cu ceva prin casă, doar ca să vezi dacă cadoul pe care i l-ai luat funcționează cum trebuie.