Xenofon, cel mai instagramabil loc din București, pomul lăudat, cea mai colorată stradă, cea mai îngustă, cea mai scurtă, cea mai misterioasă, cea mai și cea mai. Xenofon este inclusă pe lista atracțiilor turistice ale Bucureștiului și leagă strada Constantin Istrati de Aleea Suter. Se află în vecinătatea Parcului Carol și, paradoxal, cine îi urcă treptele degradate ajunge în rotonda celui mai exclusivist și scump hotel din București, Suter Palace Heritage Boutique Hotel.

Strada XenofonFoto: AGERPRES

E singura stradă cu trepte pictate care a intrat în topul frumuseții artei urbane, alături de Scările Pianului din Ankara, „Wolf Stairs” din Otawa sau treptele care duc la Teatrul Muzical din Seul. Frumusețea de pe Dealul Filaretului e descrisă încântător pe TripAdvisor, YouTube și site-urile de turism din străinătate, dar nu mai există în realitatea din București.

Strada a fost pictată de artista Eva Radu în anul 2014 și a fost repictată imediat în 2015. Citește pe B385.ro de ce s-a degradat atât de brutal și cu atât de mare repeziciune strada Xenofon și cine ar putea reda patrimoniului un loc extraordinar din București.