A opta ediție a concursului internațional de 3D video mapping , iMapp Bucharest - Winners League, va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Constituției. Tema ediției din acest an este CONTRASTS. iMapp Bucharest promite bucureștenilor și turiștilor 12 ore de entertainment.

imapp2023Foto: PMB

„Pe scena din Piața Constituției, de la ora 11.00 dimineața, DJ CS84 va aduce publicului ritmuri electronice. După-amiază, de la ora 17.00, KOV va cuceri prin muzică și dans, iar de la ora 19.00, DJ Ravin, creator de compilații Buddha Bar, va completa atmosfera cu muzică electrizantă. Seara va începe show-ul iMapp Bucharest - Winners League. În fața juriului internațional format din profesioniști ai artelor audiovizuale, 5 echipe, câștigătoare ale festivalurilor de video mapping din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia, vor concura și vor proiecta lucrările pe fațada de 23.000 mp a Palatului Parlamentului”, anunță Primăria Capitalei, organizatorul evenimentului.

Atmosfera celui mai mare eveniment de 3D video mapping din lume va fi completată de artiști stradali cu costume tematice, care vor purta publicul într-o călătorie a artei și a tehnologiei. În zona de street food și relaxare, pe parcursul întregii zile, se vor găsi preparate internaționale pentru toată familia.

Pixel, noul MC virtual al iMapp Bucharest, generat AI, se va adresa publicului, direct de pe cea mai mare suprafață de proiecție din lume.

Ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest este renumitul artist internațional Jean - Michel Jarre, care va fi prezent la București pentru a înmâna personal Marele Premiu echipei câștigătoare, desemnată de către juriul concursului. Jean Michel Jarre este unul dintre pionierii muzicii electronice, fiind recunoscut pentru concertele sale în aer liber, în locații impresionante, reprezentațiile sale unice îmbinând muzica cu jocurile de lumini și efecte laser. Evenimentele sale se disting prin cel mai numeros public din lume, Jean Michel Jarre deținând de trei ori recordul mondial Guinness pentru cele mai mari spectacole în aer liber. Jarre a vândut 80 de milioane de albume și discuri single în întreaga lume.

Accesul se va realiza dinspre Bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, prin zonele special amenajate. Intrarea este liberă, începând cu ora 11.00.