Unul dintre cei mai mari chitaristi de jazz din lume, John McLaughlin, va sustine un spectacol pe scena Salii Palatului, pe 15 mai 2008, de la orele 19:30. Inainte de concertul de la Bucuresti artistul va trece prin Roma (Italia), pe 13 mai, urmand sa isi continue turneul in Darmstadt (Germania) pe data de 16, in Budapesta (Ungaria) pe 22, ajungand pe 31 mai la Londra .

Biletele se pot procura on-line de pe bilete.ro, ticketpoint.ro si blt.ro, Incepand cu saptamana viitoare vor putea fi achizitionate din reteaua Diverta, casele de bilete ale Salii Palatului si magazinul Muzica.

John McLaughlin a inceput studiul pianului la varsta de 9 ani. Dupa numai doi ani renunta la pian si incepe sa studieze chitara clasica. La sfirsitul anilor '50, concerteaza alaturi de Pete Deuchar (banjo) si profesorii sai de ragtime, dupa care decide sa plece la Londra unde face primii pasi la nivel profesionist in grupuri de rock si blues.

Dupa o scurta colaborare cu Carlos Santana pe "Love Devotion Surrender" in 1972, John McLaughlin decide ca e timpul sa colaboreze cu muzicieni indieni: violonistul L. Shankar, percutionistul Zakir Hussain si Raghavan. Astfel se naste in 1975 grupul Shakti, care concerteaza in intreaga lume pina in 1977, potrivit unui comunicat de presa.

Anul 1996 deschide pentru McLaughlin un nou capitol - albumul "The Promise", pe care are colaborari importante cu nume sonore mondiale: Jeff Beck, David Sanborn, Sting, Zakir Hussain, Trilok Gurtu, Al Di Meola si Paco de Lucia.

2006 a fost anul in care McLaughlin revine asupra celor mai bune momente Mahavishnu Orchestra. Astfel, experimente ce includ sonoritati de jazz, rock si chiar muzica indiana sunt din nou abordate pe albumul "Industrial Zen", o sinteza a 30 de ani de experimente muzicale combinate cu geniul creator si interpretativ al lui John McLaughlin.

John McLaughlin - Mahavishnu Orchestra " Nostalgia"